VALIKKO
3.11.2019 14:09

VINKKEJÄ VAIHTOONLÄHTIJÄLLE

Tulin takas Hollannin vaihdosta viime helmikuussa ja ikävöin sinne enemmän tai vähemmän joka päivä. Nytkin melkein itkettää, kun ees mietin koko reissua. En mistään hinnasta vaihtais tota kokemusta pois. Jos mietit pitäiskö lähtee, niin pitäis. Siinä eka vinkki. Vaihto oli upee kokemus, enkä käytä sitä synonyyminä sille, että 24/7 olis ollu kivaa tai helppoa. Se oli vaan kokonaisuutena upee ja opettavainen.

PAKKAAMINEN

Älä tee klassista ja jätä pakkaamista vikaan iltaan. Vaatii hetken ajatustyön miettiä, mitä esimerkiks puoleks vuodeks voiskaan ihminen tarvita. Mä otin liikaa mukaan. Tai ainakin vääränlaisia vaatteita. Pohdi oikeesti tarkkaan tuutko käyttään kaikkia niitä vaatteita ja kenkiä. Paikanpäältä saa kuitenki yleensä ostettua, jos akuutisti tarvii jotain. Muuta konkreettista tipsiä en osaa antaa, kun hyvät kävelykengät! Ne on ihan ehdottomat.

APURAHAT 

Näissä kannattaa olla ajoissa! Ite laitoin yhen hakemuksen ja sain 1000€ arvosen apurahan. Kyllähän se ihan mukavasti vaihto-opiskelijan lompakkoo lämmitti.

KAVERIN KANSSA?

Mun henkilökohtanen mielipide on, että vaihdosta saa niin paljon enemmän irti, kun sinne lähtee yksin eikä fiilis ookaan ihan niin tuttu ja turvallinen. Mulle se on vähän sama, kun lähtis ulkomaille ja söis lähinnä McDonaldsissa. 😀 Vaihto on niin ainutlaatunen kokemus ja kaverien / kumppanien kanssa pääsee kuitenkin hengaan taas rajattomasti Suomessa.

Kuva: Pixabay

(KLISEEVAROITUS) AVOIN, UTELIAS JA ROHKEE ASENNE

Lähe tapahtumiin mukaan. Mee epämukavuusalueelle. Tutustu ennakkoluulottomasti eri ihmisiin. Kysele kulttuureista. Parasta oli oppia, miten eri tavalla ihmiset ajattelee, elää ja miksi.

Ekstratipsi: Tutustu johonkin paikalliseen, joka neuvoo ja parhaassa tapauksessa tutustuttaa paikalliseen kulttuuriin. 

KIELISTRESSI

Mua kuumotti ihan hirveesti miten tuun pärjään mun englannilla. Se on aina ollu ihan jees, mutta Suomessa ei liiemmin tarjoutunu mahiksia päästä oikeesti puhuun ite kieltä. Se ei näin vaihdon jälkeen oo todellakaan täydellinen, mutta keskustelut sujuu huomattavasti sulavammin. Jos en muista tai tiedä jotain sanaa, niin pystyn kuitenkin suht smoothisti selittään, mitä tarkotan. Elä siis säkään stressaa liikaa.

UNOHDA SUOMALAISUUS!!!

Tutustumispäivä kouluun oli hämmentävä. Paikalla oli useempi sata ihminen ja näytti siltä, että KAIKILLA oli valmiiks joku ryhmä tai porukka. Olin about ainoo, joka seisoskeli yksin. Panic panic PANIC??? En edelleenkään ymmärrä, miten niin moni tunsi jo toisensa tai ainakin uskottavasti näytti siltä. Tai ehkä ne vaan ei ollu ujoja suomalaisia, en tiedä. Lopulta päätin tuputtaa itteni höpöttään joidenkin ihmisten kanssa ja mut otettiin ilosesti mukaan. Eli siis, oo ylpeesti suomalainen (sori readbaitista..), mutta sosiaalisissa tilanteissa se ujous on heitettävä heti ja välittömästi romukoppaan.

VAIHTOMUISTO

Ehdottomasti suosittelen hommaan jotain konkreettista, joka tulee lopun elämää muistuttaan vaihdosta.

1. Alotetaan radikaaleimmasta, eli elävästä vaihtomuistosta. Tittidii, hommaa mies! Tai nainen tai ihan vaikka henkilö! Toimii. 😏

2. Joku special esine. Ite ostin Pariisista Leviksen Mikki Hiiri -farkkutakin ja se on coolein ikinä. Mulla on myös pari kumiankkaa, koska niitä oli joka puolella Hollannissa.

3. Hajuvesi.

4. Soittolista. Ite tein kaks, joita kuuntelin lähes päivittäin.

Siinä mun vinkit puolen vuoden kokemusasiantuntijana! Jäikö jotain uupuun? 

XXX

ANSBA

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.