VALIKKO
2.12.2018 15:54

WINTER EFTELING – WORLD OF WONDERS

Reppu selkään ja puoltoista tuntia Kaatsheuveliin. Lähettiin kaverin kanssa viettään yks päivä Alankomaiden suosituimmassa huvipuistossa, jossa oli tähän aikaan vuodesta talviteema. Winter Efteling!

 A trip to the most popular amusement park in the Netherlands – with a winter theme! 

En osaa oikein verrata Eftelingiä suomalaisiin huvipuistoihin. Sen sijaan, että olis erillisiä laitteita, Eftelingissä on enemmän satumainen teema. Laitteiden elämyksellisyyteen oli kiinnitetty paljon huomiota. Monesti sumun ja pimeyden takaa ei nähny ollenkaan, mihin suuntaan oltiin menossa. Yhessä laitteessa oli vaikee olla kuvittelematta olevansa keskellä jotain HC merirosvoleffaa. 😀 Rakennukset, joissa yleensä jonotetaan, oli myös teeman mukaisia ja melkeinpä itessään nähtävyyksiä. Puistossa soi myös joka puolella teemamusiikki. Tää lista nähtävästi löytyy myös Spotifysta hahah.

Efteling is all about fairytale and the park designers have really paid attention to all of the mini details. In one attraction was hard not to feel like being in some HC pirate movie. You can even find the theme music on Spotify. 

Lumisia kuusia ja isoja nuotioita. Kädessä latte, jossa on enemmän kermavaahtoo, kun itse lattea. Ostin ton pipariukon takia elämäni ensimmäisen kahvin, jos tätä nyt siks voi laskee. Jos taivaalta olis vielä satanu muutama oikee lumihiutale, ois tunnelma ollu aika täydellinen.

Snowy spruces and big campfires. A latte in my hand with more whipped cream than latte itself. Let’s mention that one can not drink a latte like that without pouring a little to your scarf. And jeans. And backpack. Still, perfect. 


Loppuun pari protippiä: Jos mahdollista, valitse arkipäivä – talvisena perjantaina odotusajat oli maksimissaan joitain minuutteja. Toisekseen, puiston kiertämiseen menee koko päivä. Varaa siis aikaa! Ainii, jos ostat hodaria kojusta.. Hinnasto on hollanniks ja siihen 4,25 euron winter special hodariin sisältyy ihan oikeesti se ruma mainoshattu. Älä ota sitä hämmentyneenä vastaan, niinkun mä tein. Se pipo on tosi pieni ja noh.. 😀 😀

Couple tips: If possible, choose a weekday. Queues were maximum couple minutes – at least in winter. Secondly, make sure you have the whole day free. Not possible to see everything in couple hours. And last. If you buy a hotdog from a stand.. The price list is in Dutch and the 4,25 euro winter special hotdog really includes that ugly hat with a company logo. The hat is really small and well.. I’ll let the picture tell the rest. 😀 

Matkustamisen, 15 000 askelen huvipuistopäivän ja huonojen yöunien jälkeen olin niin rikki, että illalle kaavailtu Silent Disco Utrechtissa oli pakko skipata. Positiivinen ongelma, että joutuu priorisoimaan kivojen juttujen välillä.

Kaks kuukautta jäljellä Hollannissa (miinus jouluviikko Suomessa). Aika menee täällä AIVAN liian nopeesti. Oikeestaan kaavailen, jos voisin jäädä tänne ekstrakuukaudeks tai kaheks. Haluan nähä hollantilaisia kaupunkeja ja käydä Saksan joulumarkkinoilla. Joulun jälkeen on myös jotkut ihan pimeet joulubileet, joihin ei oo vissiin muuta vaihtoehtoo kun osallistua. Kuuleman perusteella vaikuttais siltä, että siellä tiivistyy hollantilaisuuden ydin (outous). Niistä lisää myöhemmin. 😀

Two months left. Although.. I’m definitely trying to arrange some extra months to spend in the Netherlands. I want to see more Dutch cities and visit the German Christmas markets!! Let me tell you.. Five months is too short for an exchange.  

XXX

ANETTE

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.