VALIKKO
6.3.2016 09:33

Upea talviretkikohde!

Kävimme pari päivää sitten koko perheen voimin retkellä paikassa, josta on aivan pakko tehdä oma postauksensa – sen verran upeasta paikasta on kyse! Uskoisin, että etenkin monelle keskisuomalaiselle paikka on ainakin nimenä tuttu, jos ei muuten. Hitonhauta. Hitonhauta on Laukaan Valkolassa sijaitseva, jääkauden aikana muodostunut rotko. Se on 800 metriä pitkä, ja sen seinämät ovat 10-20 metriä korkeat.

Rotkolaaksoon on opastettu reitti Valkolantieltä. Hitonhaudantien päässä on Harisen laavu, josta opastettu reitti metsätietä ja polkuja pitkin kohti Hitonhautaa lähtee. Pysäköintipaikoilta laavun luota on n. 1,5 kilometrin kävelymatka rotkoon.

hitonhauta

Meidän perheemme lapset (8 v., 6 v. ja 3 v.) jaksoivat hienosti kävellä matkan laavulta Hitonhaudalle. Reitti oli suht’ helppokulkuinen, eikä meidän tarvinnut missään vaiheessa tarpoa umpihangessa, vaan saimme nauttia auratusta tiestä sekä hyvin tallotusta polusta. Nyt jos uudemman kerran retkelle lähtisimme, niin ottaisimme kuitenkin matkaan mukaan kuopustamme ajatellen pulkan, sillä sen avulla matkanteko kävisi vieläkin jouhevammin.

IMG_1240ljkl

IMG_1314tyitii

IMG_1249rtutru

IMG_1254yiiyi

IMG_1311rturu

”Frozen-maailma!”, ihasteli tyttömme, kun pääsimme määränpäähämme. Ja täytyy kyllä sanoa, että paikka on todellakin satumainen näky! Jäinen vesiputous, jättimäisiä jääpuikkoja, luolia. Vau! Lapset leikkivät innoissaan rotkossa keksien mitä mielikuvituksellisempia leikkejä ja me aikuiset keskityimme nauttimaan luonnonkauneudesta.

IMG_1258tyiii

IMG_1300yiyiiy

IMG_1268rutru

IMG_1301tiyti

IMG_1276yoyoo

IMG_1278tiyit

IMG_1262kghhkg

Takaisin rotkosta laavulle lähdimme iloisella mielellä, makkarankuvat silmissämme. Meillä oli omat nuotiopuut mukanamme (ja hyvä niin, sillä laavulla ei ollut puuvarastoa) ja mies näppäränä teki tulet nuotiopaikalle. Eväiden syönti oli toinen retken kohokohdista ja jälleen täytyy todeta, että kylläpä vaan eväät maistuvatkin ulkoilmassa niin paljon paremmalta kuin kotona syötynä! Ripaus ulkoilmaa tekee ihmeitä!

IMG_1237jhj

IMG_1325ytiyito

IMG_1335tutuu

IMG_1320hihi

Olipa vaan mukava hiihtolomaretki! Suosittelemme koko perheen äänellä!

Moni on käynyt Hitonhaudalla muulloinkin kuin talvella ja olen kuullut, että oli vuodenaika mikä tahansa, paikka on näkemisen ja kokemisen arvoinen! Voin hyvin uskoa sen!

Oletko sinä käynyt rotkossa?

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit

 • Riikka

  Otan vastaan kaikki vinkit lapsille sopivista retkikohteista, joten kiitos tästä!

   0
  • Musta on myös kiva lueskella vinkkejä kivoista lapsille sopivista retkikohteista:) Mukava kuulla, jos pystyin vinkkaamaan jostain uudesta paikasta:)!

    0
 • Elina

  Hitonhaudoista olen kyllä kuullut, mutta en ole koskaan käynyt siellä. Täytyy ehkä nyt lähteä joku päivä koko perheen voimin retkeilemään sinne.

  Kiitti hyvästä retkivinkistä Viivi 🙂

   0
  • Suosittelen ehdottomasti käymään! Oli todella hieno paikka ja retken kruunasi laavu, jossa oli hyvä nauttia makkarat ja muut eväät:)! Kiva, jos tästä oli vinkkiä!

    0
 • Essi / Esmeralda's

  Vau! Onpa upean näköinen paikka. Tuollaiset retket perheen kesken on kyllä ihan parasta! <3

   0
 • Seija

  Todella upea paikka! 🙂 En ollutkaan ennen kuullut, ainakaan muista. Mutta näytti kyllä todella hienolta 🙂 Tykkään tuollaisista retkistä tosi paljon 🙂

  Meillä on vakkari paikka kun mökillä ollaan, niin Helvetinkolu, siellä on kanssa todella huikea rotko ja näkymät korkealla 🙂

  Iloista sunnuntaita! <3

   0
  • Jep, todellakin upea paikka:)! Retkeily on kivaa! Ooh, voin kuvitella, että tuo Helvetinkolu on myös mahtava!

   Ihanaa pian alkavaa uutta viikkoa♥♥♥

    0
 • Anniina

  Oi, onpas upean näköinen jääputous. Keltinmäessä on kuulemma sellainen luola, jossa on myös hieno jääputous. Pitäisi lähteä käymään ennen kuin sulaa 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.