VALIKKO
2.4.2018 20:24

Pääsiäisshoppailua Lapissa

Lumentäyteistä pääsiäismaanantaita!

Meidän poppoo vietti pääsiäistä Ylitornion seutuvilla ja sieltä saavuttiin tänä aamuna kotiin. Pelkästään ulkoiluksi tuo reissu ei mennyt, vaan löydettiin myös itsemme kaupoilta kiertelemästä.. 🙂 Haaparannassa kannattaa ehdottomasti käydä Rustassa, joka on kuin Clas Ohlsonin pikkusisko. Sisustustavaraa, keittiöjuttuja, pieni lemmikkiosasto, puutarhatuotteita, tapetteja ym – todella edullisesti! Koskaan en ole sieltä vielä tyhjin käsin lähtenyt. Haaparannan puolelta löytyy myös Maxi Ica, joka on siis ruokakauppa. Sieltä olen ostanut tuoksukynttilöitä, purnukoita kylpyhuoneeseen, kirjoja, maailman parasta teetä (vanilja-raparperi), paljon kaikkea.. Torniosta löysin uuden rakkauden, sisustuspuodin nimeltä Torniotar, jonka uumenista löytyy mm. Gantin pyyhkeet, Marimekon tuotteita, paljon valaisimia ja muuta ihanaa! Pelloon jos eksyy, niin kannattaa ehdottomasti pysähtyä Vihreällä pysäkillä. Pentik, Seita shop, Lumi-Mari ja Wood jewel tarjoavat löytöjä kaikille. Minullekin.. 🙂 Lisäksi Karungissa (Tornio-Ylitornio välillä) sijaitsee Paperivalo shop, erilaisia paperituotteita ja pieni kahvila. Tästä lisää myöhemmin.

Keittokirjarakkaudet

Yleisesti ottaen tuo Tornionjokilaakson seutu ei ole mikään ostosparatiisi, mutta Haaparannan puolelta tein paljonkin löytöjä! Tuoksukynttilöitä, tulppaanivaasi, sisustuslehdet, kylppäritarvikkeita.. MUTTA jos jonkin asian ruotsalaiset osaavat, niin tehdä innostavia keittokirjoja!

Löysin nämä kaikki kolme kirjaa Maxi Ican alelaarista!

Allt om Mat jakaa ruoat viikonpäiviin, juhlakausiin ja vastaaviin osioihin.

Sanoinkin, että vaikka näistä ei tulisi ohjeita kokeiltua niin kuvat ovat ainakin niin kauniita, että kirjaa selaa mielellään uudestaan ja uudestaan.

Middagspartystä löytyy ohjeita esimerkiksi illanistujaisiin. Ruokaohjeiden lisäksi löytyi paljon myös drinkkiohjeita. Ja todella kauniita kuvia kattauksista!

Food Pharmacyssä on jonkin verran ruokaohjeita, mutta sitäkin enemmän tietoa suolistobakteereista ja kaikesta liittyen vatsan toimintaan. Itse hieman mahaongelmaisena en malta odottaa kirjan lukemista ja odotankin saavani jos jonkin näköisiä vinkkejä.

 

En ole mikään keittiön kuningatar, mutta jotain reseptejä noista kirjoista aion kyllä kokeilla! Olisiko jollain suositella hyvää keittokirjaa tälläiselle poropeukalolle? 😀

Kommentit

 • Kati

  No mutta, mullahan on ihan kohta synttäritkin tulossa… Jos niinku et lahjaa keksi;)

   1
  • Essi

   Lainata voin mutta muuten nää ihanuudet pysyy visusti meillä 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.