VALIKKO
28.7.2019 18:00

Ensikertalaisena Asuntomessuilla

Aurinkoista ja lämmintä sunnuntai-iltapäivää kaikille!

Kävin eilen elämäni ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla, koska ne osuivat lähelle meitä tuohon Kouvolaan. Olin kuullut sekä hyviä että huonoja mielipiteitä messuista, joten en tiennyt ollenkaan mitä odottaa. Matkalla messuille ostettiin verkkokaupasta liput sekä messuille että pysäköintiin. Ihan mielettömän hyvin oli järjestetty tuo messupysäköinti, Kouvolan raviradalle sai ajaa auton ja sieltä lähti ilmaisia messubusseja kohti messualuetta. Ennakkoon pysäköinti maksoi 10 euroa ja matkaa raviradalta messuille oli kymmenisen minuuttia. Matkalla kuultiin hieman tarinaa Kouvolasta ja paluumatkalla sai kahdessa eri kohtaa jäädä kyydistä halutessaan pois ja hypätä myöhemmin takaisin kyytiin. Ihan mieletön idea!

Mitä tapahtui ennakkoinnostukselle?

Luin ennakkoon sekä Dekon että Terassin messunumerot. Dekossa päätoimittajan artikkelissa puhuttiin Asuntomessujen tutkimuksesta liittyen suomalaisten toiveisiin kodissa. Suoraan tekstiä lainatakseni ”47 prosenttia ilmoitti joko tarvitsevansa tai haluavansa käytännöllisiä ja toiminnallisia ratkaisuja. Samasta joukosta 27 prosenttia toivoi sisustukseen lisää omaperäisyyttä ja persoonallisuutta. Neutraalin skandinaavisen tyylikkyyden perään haikaili 21 prosenttia vastaajista, ja lisää lämpimiä värejä ja orgaanisia materiaaleja toivoi 16 prosenttia. Lisää ekologisia ja vastuullisia sisustusratkaisuja toivoi 15 prosenttia ja klassisia ja perinteisiä sisustuselementtejä 14 prosenttia vastaajista. (Loput 14 prosenttia ei toivonut mitään näistä).”

Siis mitä, olisiko messuilla nähtävillä persoonallisia ja omaperäisiä koteja? Väistyykö maanläheiset sävyt ja valkoiset keittiöt persoonallisuuden tieltä?

Antaa kuvien puhua puolestaan.

Airon haave.

ABC Apsi.

Talo Korea.

Keittiöissä toistui kovinkin perinteinen mustan tai valkoisen teema. Kauniita kyllä, mutta mielestäni kovin persoonattomia.

Airon haave.

Deko Laku.

Villa Element.

Pihat olivat kovinkin onnettomia. Se, että tontti on pieni, ei tarkoita, ettei siellä voisi olla pieniä puita tai pensaita. Osasta taloista oli upeat maisemat Kymijoelle, mutta jos pihalla ei juurikaan ole vihreää, joki yksinään ei mielestäni pelasta tilannetta.

Villa Lande.

Villa Lande.

Villa Lande.

Taide.

Villa Landessa sekä Taiteessa oli nähtävillä kodin persoonallisuutta, mutta taas tuo Taide oli omaan makuun liian persoonallinen. Luulen, että vähempikin taide, oli se sitten maalauksen tai tapetin muodossa, riittäisi.

Tutut ja turvalliset sävyt

Taide.

Talo Korea.

Airon Neito.

Taloissa oli melkon paljon tummia saunoja, mutta joukkoon mahtui myös tuttuja ja ihania vaaleita. Myös vessat ja pesuhuoneet noudattivat tuttuja sävyjä: mustaa, harmaata, valkoista..

BVG-minitalo.

ABC Mobiili.

Sievitalo Meidän Unto.

Tunnelmallista ja kaunista, mutta kutsuisitko näitä koteja persoonallisiksi? Mitään mielettömiä ideoita ja vinkkejä en messuilta saanut, mutta muutamaan kotiin tykästyin hirveästi (vaikka vannonkin vanhojen talojen nimeen) ja niistä teen myöhemmin oman kirjoituksen.

Mutta tosiaan, ainut mitä näistä jäi käteen, oli se, että maanläheiset sävyt pitävät edelleen sisustuksessa pintansa, valkoiset tai mustat keittiöt ovat edelleen muotia (samoin aamupalakaapit, näitä löytyi vaikka kuinka monesta talosta) ja yhä enempi asuminen tapahtuu joko yhdessä tasossa tai niin, että alakerrassa nukutaan ja yläkerrassa tapahtuu muu elämä. Useimmista kohteista löytyi myös joko palju tai poreamme pihalta. Ja alussa mainitsemani käytännöllisyys kyllä toteutui: kodinhoitohuoneet olivat tilavia ja vaatehuoneet isoja, autotalleista oli helppo kulku taloon sisälle ja yläkertaan vievät rappuset olivat sijoitettu fiksusti.

Messut ovat auki vielä muutaman viikon, joten vielä ehtii tutustumaan taloihin!

Asuntomessujen sivuilta:

Pioneeripuiston messualue on yleisölle avoinna 12.7.-11.8.2019.

Alue kohteineen on vierailtavissa joka päivä kello 10-18, poislukien pidennetyt illat, jolloin aukioloajat ovat seuraavat:

ke 17.7. klo 10-21
ke 24.7. klo 10-21
ke 31.7. klo 10-21
ke 7.8. klo 10-21

Vaikka ei suunnitelmissa olisikaan talon rakentaminen tai muutto ylipäänsä, messut olivat kiinnostavat! Melkein kuin tirkistelisi, miten muut asuvat.. 🙂 Jos kävit messuilla, mikä fiilis jäi? Kuulisin mieluusti muidenkin mielipiteitä!

Kommentit

 • Milla Sukhilta

  Ihania kuvia; on aina niin hauska kun monet blogit tuovat esiin eri paikkoja messuilla, saa paljon eri näkökulmia kokonaisuudesta!

   1
  • Essi

   Voi kiitos! Tiedän tarkalleen mistä puhut 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.