VALIKKO
14.9.2019 14:58

Habitare 2019 – värien ja muotojen uusi tuleminen

Kaupallinen yhteistyö: Helsingin Messukeskus

Taas oli yhden ilon aiheen aika, kun otettiin eilen perjantaina suunnaksi Habitare-messut. Olin etukäteen lukenut messuista paljon hyvää (varsinkin väreistä ja persoonallisista ideoista!) ja odotin perille pääsyä innoissani.

Ihania, käsintehtyjä mattoja.

Kun Tarkett on ainut, joka säväyttää

Messuilla oli paljon hyvää, mutta lopuksi koen, ettei sieltä jäänyt mitään käteen. Signals-näyttely oli upea, hieman liian värikäs omaan makuun, mutta tietyllä tavalla inspiroiva! Tutut ja turvalliset kukkakuosit ovat korvautumassa graafisemmilla kuoseilla ja muut pyöreät muodot ottavat sijaa kodista.

Tarkettin osastolla oli upea Formation-installaatio, joka oli innostavasti tehty kierrätysmateriaalista valmistetuista lattiapinnotteista! Siis aivan nerokasta, veistollinen lähestymistapa yllätti täysin.

Ikuinen suosikkini HUONE ett RUM ei pettänyt tälläkään kertaa, miten paljon vihreyttä ja uusi, ihana amppelilaatikko vei sydämeni! Myös toinen kestosuosikkini Havi’s oli yksi lemppareistani tänäkin vuonna, tunnelmallinen osasto. Jouduin taas ostamaan After the rain-huonetuoksun.. 🙂

Erityismainintoja ja väriläiskiä

Vallilan osasto oli mielettömän maanläheinen ja kaunis! Lähellä on ollut, etten ole meidän makuuhuoneeseen viritellyt oksia roikkumaan ja sutinut uutta maalia seinille.

Ihastuin täysillä myös Finarten osastoon, värit, pehmeys ja mukavuus jäivät ehdottomasti mieleen.

Annon osatolla oli harkkoja (tai vastaavia?) keksitty käyttää melko nerokkaasti.

Perus Lundia uudistuu nykypäivään mustilla laatikoilla.

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus oli sisustanut ihanasti pienimuotoisen huoneen. Ja tuo kirjajakkara, rakkautta!

OHTO Nordic Home oli kauniisti edustettuina messuilla myöskin ja lähellä oli, etten tarttunut messutarjoukseen koskien noita pyöreitä tarjottimia..

Uusi tuttavuus oli tämä yritys nimeltä Straipu, upeita valaisimia! Menetin sydämeni täysin näille, koska vaikka melko moderneja ovat ulkonäöltään, sopisivat nämä mielestäni myös loistavasti vanhaan taloon.

HIMMEE olikin tuttu jo viime vuodelta, edelleen jaksoivat ihastuttaa.

Myös korukauppiaista parhaimmat olivat paikalla, eli Littlebit Design! Tilasin itselleni sormuksen, jonka luvattiin saapuvan jo ensi viikolla.

Uutena tuttavuutena tulivat myös nämä VALONA-merkin korut. Tykästyttiin juuri näihin äidin kanssa, koska korut eivät painaneet juuri mitään!

Melko tyhjin käsin kotiin

Koska hankitalistalla ei ollut mitään isoa, en lähtenyt messuilta etsimään uutta sohvaa. Ostin tosiaan sen huonetuoksun, tilasin sormuksen ja ennen kotiinlähtöä bongasin Milla Alftanin uuden kirjan melko hyvään hintaan!

Olin messuilla ilahtunut kierrätysmateriaaleista, värien käytöstä, puun oman värin hyödyntämisestä niin huonekaluissa kuin sisustustuotteissa sekä viherkasvien paljoudesta. Selkeästi värit ja kasvit ovat muotia nyt. Saatoin lähteä messuille liian suurin odotuksin ja siksi petyin. Olisin toivonut enemmän uusia yrityksiä ja Tarkettin omaisia, todella persoonallisia osastoja. Olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, että sisustuksessa rupeaa kodikkuus ja lämpö näkymään pikkuhiljaa. Täysin valkoiset, ”skandimodernit” tyylit on mielestäni jo nähty. Niin kauniita kuin sellaiset kodit voivat ollakin, olisin valmis antamaan tilaa persoonille (niin kodin kuin sisustajankin) ja väreille. Sellaiselle hygge-tunnelmalle, joka sopii viileään Suomeen vuodenaikaan katsomatta.

Messut ovat vielä huomenna sunnuntaina auki klo 10-18, jos kiinnostaa käydä kurkkimassa!

 

Kommentit

 • millamaarit

  Olen ihastunut blogiisi. Kuvasit hienosti suosikki tärppejä, aika moni osui myös omiin suosikkeihini. Kiitos värikylläisitä kuvista.

   1
  • Essi

   Kiva kuulla, kiitos! Olin positiivisesti yllättynyt, että messuilla näkyi noinkin paljon värejä 🙂

    0
 • Nimetön Pihlajanmarja

  Kiva blogi. Hienoa, kun bloggaaja on kiinnostunut myös valaistuksesta ja valaisimista. Olet ottanut hyviä kuvia messuilla olleista valasimista. Valaistus on tärkeä osa sisutamista ja tunnelman luomista.

   1
  • Essi

   Hei ja kiitos kommentistasi! Valaisimet ovat lähellä sydäntä ja välillä tuntuu, että vallan hamstraan niitä 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.