VALIKKO

Hämeenlinnan helmi: Tiirinkoski

Kun pikkuveljeni aloitti armeijan Parolassa, tuli Hämeenlinnassa käytyä vuoden aikana enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä. Tänä aikana vanhempani tekivät löydön: nimittäin Tiirinkosken tehtaan (kahvila-myymälä). Lahdesta tuonne on melko kivutonta ajella ja tänään lähdettiinkin miehen kanssa vohveleille Tiirinkoskelle (käytiin samalla kyllä keskustassakin..).

Hämeenlinnasta Tiirinkoskelle ajaa vajaa 10 minuuttia ja mikä ihana keidas sieltä löytyykään. Ensinnäkin koko pihapiiri on todella ihastuttava vanhoine taloineen mutta sitten kun tänne astuu sisään.. Ihanat tuoksut ja rento musiikki ottavat heti vastaan.

Astioita, kynttilöitä, sisustustavaroita, vaatteita, kalkkimaaleja.. Jokaiselle jotakin. Jouduin tälläkin kertaa (taisi olla kolmas visiittini tänne) kotiuttamaan muutaman pienen jutun 🙂

Eikä tässä vielä kaikki

Tiirinkoskelta saa ostettua mukaan vaikka mitä herkkuja! Tiirinkosken omaa kahvia, Lakridsin tuotteita, erilaisia mausteita ym. Härkäpapujauhoja voin lämpimästi suositella!

Viimeisenä asia, joka tuonne vetää tälläisiä herkkusuita: vohvelit. Annoksilla on reippaasti kokoa (ja täytettä) niin otettiin miehen kanssa puoliksi yksi suolainen (chorizo, mozzarella, paholaisen hillo) ja yksi makea (omenahillo, kermavaahto, kinuskikastike) ja voi että miten oli hyvää! Aikaisemmin ollaan maistettu suolainen vohveli lohitäytteellä ja makea vohveli vadelmahillolla ja jäätelöllä, vaihtoehtoja tosiaan on muutama erilainen. Täällä istuskelisi pidempäänkin ja nauttisi tunnelmasta sekä kauniista tavaroista.

Jos vahingossakaan sattuu olemaan Hämeenlinnan suunnille, suosittelen laittamaan naviin osoitteen Haantie 5. Jos ikinä koskaan milloinkaan ei ole mahdollista käydä kivijalkaputiikissa, Tiirinkosken tehtaalla on myös nettisivut. Myös Facebook-sivut löytyvät ihan Tiirinkosken nimellä.

(Anteeksi hieman huonoista kuvista, tajusin lähtiessä että linssin päällä oli jotain möhnää 🙁 )

Ehdottomasti kyllä tutustumisen arvoinen paikka, onko kenellekään muulle tuttu?

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Ihanan näköinen paikka ja varmasti tutustumisen arvoinen kohde.

   1
  • Essi

   Todella ihana ja kannattaa käydä jos yhtään sattuu noille suunnille!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.