VALIKKO
1.6.2018 18:23

Ihanan vihreä elämä

Aurinkoista kesäkuun ensimmäistä kaikille! Muutama viikko on viime kerrasta vierähtänyt, koska sovittua ohjelmaa on ollut enemmän kuin aikaa 🙂 Mutta nyt saanen esitellä teille vihreyttä sisällä ja ulkona!

Uusi lemppari Plantagenista

Bongasin tuossa jokunen aika sitten Plantagenista tarjouksen: kaksi minikasvia yhteensä 5 euroa. Ostin kerralla neljä.

Katsokaa, näin söpöjä! Ja näitähän on laidasta laitaan: kaktusta, mehikasvia, minikukkia jne. Ja siis onhan nuo miniruukutkin niin hauska lisä sisustukseen 🙂 Nimipäivälahjaksi sain tuon amppelin (vai tarjottimen?) ja äidiltä tulikin vinkki tuohon kasvien laittamiseen siihen.

Minikasvi-innostuksissani jouduin hakemaan näitä viikko takaperin muutaman lisää. Ja vieläkin haluaisin muutaman..

Toinen ihanan vihreä asia meillä sisällä on pelargoni, eikä mikä tahansa sellainen, vaan Coca-Colan tuoksuinen pelargoni! Äitini oli bongannut sen jostain ja totta kai heti ajatellut minua 🙂

Tuosta ihan tosissaan tulee Colan haju kun hieman hipelöi noita lehtiä. Kukkimaan tämä kyseinen yksilö ei vielä ole ehtinyt, mutta minulla on aikaa odotella.

Kärhöjä kasvattamassa

Olenkin kertonut meidän puutarhaprojektista nimeltä kaadetaan omenapuita. Se on hyvällä mallilla, yksi jo kaadettu, toinen odottaa vuoroaan. Päätettiin säästää kaksi muuta, toinen näkösuojaksi ja toinen koristeeksi. Tämä koristeeksi jäävä on melkein pystyyn kuollut ja äitini saikin idean, että voisin ostaa muutaman kärhön, istuttaa ne puun juurelle ja odottaa, että ne kasvavat puun ympärille. Hän oli jossain nähnyt tälläisen ja kehui sitä todella kauniiksi. Ajatus ei ensin vakuuttanut minua ollenkaan, mutta hetken pohdittuani totesin, että eihän tässä mitään menetä jos kokeilee. (Saattaa nyt kuulostaa siltä, että äiti sisustaa meidän pihaa yms mutta minkä sille voi että häneltä tulee niin hyviä ideoita!)

Koska kärhöt eivät ole tuttuja minulle, valitsin lajin täysin kuvan perusteella 😀

Näillä keleillä tuo kärhö on kasvanut jo huimasti kuvan pituudesta!

Nyt sitten odotellaan kasvamista ja kukkia.. Joudun varmaan jakamaan kasvutarinaa täällä blogissa kun sitä tapahtuu.

Vihreyteen liittyen on jaettava vielä tämä kuva Helsingin keskustan Stockmannin näyteikkunasta. Tätä ihastellessa tuli niin hyvälle mielelle, sillä kaikki värit ja kuviot olivat niin kauniita. Tuo tyynynpäällinen jäi lukutoukkana mieleeni, mutta käsittääkseni sillä oli hintaa enemmän kuin tarpeeksi.. En tiedä johtuuko iästä vai vanhasta talosta, mutta nykyään pidän hirveästi tuollaisista ”vanhoista” kuoseista ja koenkin, että sopivissa määrin ne sopivat meidänkin taloon. Ja uskokaa, niitä tullaan varmasti jossain vaiheessa näkemään 😉

Lämmintä viikonloppua kaikille, nautitaan nyt kesästä! Ja jäätelöstä.. Ja kylmistä juomista.. Ja hyvästä säästä.. Ja vihreydestä.. 🙂

 

Kommentit

  • Nimetön Paula

    Ihastelin itsekin tuota stokkan ikkunaa 🙂

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.