VALIKKO
26.1.2018 10:15

Kählerin ikoninen maljakko

”Tanskalainen Kähler on tunnettu laadukkaista keraamisista maljakoista, vadeista ja kynttilänjaloista. Tuotteet valmistetaan perinteisiä menetelmiä kunnioittaen ja vankalla kokemuksella – yrityksen ensimmäinen maljakko tuli markkinoille vuonna 1839. Tuotteet valmistetaan käsityönä ja ne kestävät aikaa tyylikkään muotoilun ja minimalistisen kuvioinnin ansiosta. ”

Valmistuin viikko sitten liiketalouden rautaiseksi ammattilaiseksi (merkonomi) ja sain vanhemmiltani lahjaksi Kählerin Omaggio-maljakon. Toisin sanoen sain heiltä valmistujaislahjaksi rahaa ja kävin itse ostamassa tämän Millan putiikista (olin vahva enkä ostanut muuta). Muihin bloggaajiin verrattuna olen auttamattoman myöhässä ostoni kanssa, mutta olin jo aikoja sitten päättänyt hankkia maljakon sellaisessa tilanteessa, missä muistaisin miksi sen hankin. Loppujen lopuksi vaikea valinta oli tämän hopearaidallisen ja sen helmiäisraidallisen välillä.

Nappulat ja Kähler ne yhteen sopii

Päädyin kuitenkin tähän hopeaan, koska olin pitkään himoinnyt myös noita Iittalan Nappula-kynttilänjalkoja teräksisenä ja nämä mies ihanuuttaan osti minulle lahjaksi. Harkitsin myös Kählerin saman sarjan kynttilänjalkoja, mutta siinä oli kuitenkin liikaa raitaa makuuni yhdessä asetelmassa. Lisäksi nämä Nappulat käyvät jatkossa muuallekin, yhdessä tai erikseen. Ostin Nappulat Lahden Renkomäen ABC:n Iittala outletista, josta sain muuten todella hyvää palvelua!

Ylläri ylläri, eksyin samalla reissulla Kärkkäiselle, josta jouduin ostamaan lemppariltani Havikselta patalaput ja keittiöpyyhkeen kuosissa Anemone. Ihanat tuoksukynttilät jäivät odottamaan seuraavaa visiittiä..

Olen niiiiiin onnellinen tuosta maljakosta sekä Nappuloista, että voisin ratketa! Kähler on loogisesti mainittu myös raamatussani Hygge – hyvän elämän kirjassa ja kyseiseltä kirjailijalta ostin hänen uudemman teoksen Lykke, josta kerron lisää kunhan olen sen lukenut. Haaveissani on saada vielä lisää noita Omaggio-maljakoita eri koossa, mutta niihinkin aion sijoittaa sitten tietyissä tilanteissa. Mitähän seuraavaksi lähtisi opiskelemaan…

Tallinnan visiitti

Lähdetään tosiaan huomenna aamulla viikonlopuksi Tallinnaan. Varattiin etukäteen jo pöytä ravintola Oliveriin vanhassa kaupungissa. Ikuinen lemppari ja yleensä aina täynnä. Listalla on tietysti Kaubamajan ja Stockmannin läpikäyminen, mutta olisiko heittää viime hetken vinkkejä joistain liikkeistä? En kauheasti tunne Tallinnan pikkuputiikkeja, mutta haluaisin löytää uusia suosikkeja! Kaikki vinkit otetaan vastaan. Myös vinkit hyvistä viini/drinkkibaareista kelpaavat.

Ihanaa viikonloppua kaikille, palataan ensi viikolla!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.