VALIKKO
17.3.2018 12:15

Kalkkimaalirakkaus jatkuu

Nyt on siis aika esitellä viime viikonlopun messulöytö, josta lupasin kertoa lisää! Löysin tosiaan tämän hyllykön meille 8 (!!) eurolla. Visio oli heti, että maalaan sen valkoisella kalkkimaalilla ja laitan lakan päälle. Messuilla esiteltiin Rust-Oleumin kalkkimaaleja, joten ostin Kodin Terrasta kokeeksi valkoisen sprayn ja kirkkaan spraylakan. Täytyy sanoa, että tykkäsin paljon enemmän siitä Pinty Plussan kalkkimaalispraysta. Tämä Rust-Oleum valui kauheasti, vaikka kovin rauhallisesti sitä sumuttelin.

Lähtötilanne

Tässä se söpöläinen nyt on! Se oli osittain jo maalattu vaalealla maalilla ja noissa kolmessa ylimmässä hyllyssä oli tuossa etureunassa jotkin tekstitarrat. En ruvennut hiomaan vanhaa maalia pois vaan suhutin uuden kylmän viileästi päälle. En halunnut hyllystä tasaisen valkoista, vaan halusin siitä juuri vähän elämää nähneen näköisen. Tuossa oli ihan onnettomat seinäkiinnikkeet, joten ostin tukevammat. Hyllykkö ei tosin vielä ole päässyt keittiön seinälle..

Lopputulos

Ja tadaa! Näyttää kuvassa tasavalkoiselta mutta ei tosiaan ole.

Ja tässä vielä purtilot. Tässä maalissa oli muutenkin pidempi kuivumisaika kuin Pinty Plussassa ja valui enemmän. Tätä ei myöskään jäänyt ihan hirveästi enää jäljelle, Pinty Plussahan on ollut tosi riittävää.

Bonus

Samalla maalilla maalasin vielä uuden kynttelikön, jota olin pitkään himoinnut. Värinä tuo musta ei meidän sisustukseen oikein sovi ja siksi samoilla lämpösillä maalasin senkin kokeeksi tällä kalkkimaalilla.

Kuva suoraan Clas Ohlsonin sivuilta, koska innostuksessani en tajunnut omastani ottaa kuvaa ennen operaatiota.

Ja tässä omani maalattuna, uusilla ihanilla vaaleanpunaisilla kynttilöillä. Tästä tuli mielestäni tosi kiva! Enää täytyy löytää sille paikka.. 😀 Mulla on vanha metallinen kattokynttelikkö (viidelle kynttilälle, miksikä tätä oikeesti kutsutaan?), joka on mustanruskeaa metallia. Harkitsen kovasti senkin maalaamista, kunhan osaisin päättää värin (ja paikan sille).

Näistä kahdesta merkistä tykkäsin itse tosiaan enempi Pinty Plussasta ja heidän tuotteita ostan jatkossa. Toki kalkkimaalimerkkejä löytyy nykyään ties kuinka monta ja haluaisin testata muitakin. Mutta vahva suositus tuolle Pinty Plussalle!

Kalkkimaalit ovat vieneet sydämeni ihan totaalisesti, varsinkin tuo sprayversio on niiin helppokäyttöinen ja lopputulos (muutaman kokeilun jälkeen) todella hyvä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.