VALIKKO
6.10.2019 13:57

Käsintehtyä onnellisuutta

Kaupallinen yhteistyö: Sukhimatot

Sain syyskuun alussa ihanan viestin Sukhimatoilta, jossa kysyttiin, kiinnostaako yhteistyö heidän kanssaan. Eihän tälläisestä voinut kieltäytyä! Olet itsekin varmaan törmännyt kyseisiin mattoihin ja huopapalloalusiin blogeissa, Facebookissa tai Instagramissa ja omat aluseni saadessani en ihmettele kyseisen yrityksen suosiota.

Onnelliset matot ja varmasti yhtä onnelliset tekijät

Miltä kuulostaisi, jos mattosi tehtäisiin varta vasten sinulle? Tuotteen tekeminen aloitettaisiin vasta kun olet päättänyt mitä haluat tilata? Ei varastoja, ei välikäsiä? Ja saat tästä varmasti käsintehdyn tuotteen? Omaan korvaani kuulostaa aika täydelliseltä. Ja koska matot tehdään tilauksesta, sinulla on mahdollisuus räätälöidä matosta mieleisesi!

Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Mattoja valmistetaan työpajoissa Marokossa, Intiassa, Nepalissa ja Turkissa. Useimmiten tekijät työskentelevät kotona, jotta voivat vahtia samalla lapsia. Maton valmistuessa he vievät sen työpajaan, joka on kävelymatkan päässä. Sukhi tarjoaa yhä useammalle hyvän työpaikan, jossa on mahdollisuus ansaita 2-3 kertaa enemmän kuin mitä paikallinen keskivertopalkka on. Yrityksen mielestä on tärkeää ylläpitää vanhoja käsityöläistraditioita ja siirtää niitä seuraaville sukupolville.

Kuva www.sukhimatot.com

Sukhin valikoimasta löytyy varmasti mattoja jokaiseen makuun. Valittavissa on meinaan muun muassa huopapallomattoja, Beni Ourain-mattoja, erilaisia villamattoja sekä itämaisia mattoja. Sukhille tärkeää ovat materiaalit, tekniikka ja perinteet. Esimerkiksi huopapallomatoissa käsinvalmistetut huopapallot ovat 100 % Uuden Seelannin villaa ja Berberimatot valmistetaan Beni Ouarain-mattojen syntysijoilla Marokon Atlas-vuoristossa, jossa elää myös matoille nimensä antanut paimentolaisheimo!

Kuva http://bettinaholst.dk/ 

 

Kuva saatu Sukhimatoilta.

Mitä eettisyys merkitsee minulle omassa sisustamisessani?

Olen viime aikoina ruvennut kiinnittämään entistä enemmän huomiota omiin valintoihini (jonkin sorttista henkistä kasvua siis havaittavissa). Saanko haluamani tuotteen käytettynä? Raaskinko ostaa sen uutena? Kaikkea ei pysty eikä välttämättä edes halua ostaa käytettynä ja vaikka arvostan tuotteen tarinaa, sorrun aina välillä ostelemaan ketjuliikkeistä halpistavaraa, josta ei tiedä muuta kuin ”made in China”. Tämä on onneksi vähenemään päin, koska olen ymmärtänyt mitä löytöjä voi tehdä esimerkiksi kierrätyskeskuksista! Uusimmat vaatelöytönikin ovat mallia Porttipuiston kierrätyskeskus ja Lahden Kontti.

Onneksi kasvavissa määrissä ovat myös eettiset ja ekologiset verkkokaupat, joihin myös Sukhi lukeutuu. Siksi lähdinkin yhteistyöhön innolla, koska jaamme saman arvomaailman.

Omat palleroiseni

Sain valita kaksi huopapalloalusta Sukhin valikoimasta ja valinta oli kyllä vaikea! Valittavissa oli pyöreä ja suorakulmainen malli toooodella monessa eri värissä. Koska harmaa on lempparini, päädyin kahteen harmaasävyiseen. Näissä alusissa valikoima on sama kuin huopapallomatoissa.

Ensimmäinen valintani oli nimeltä ”Aspru” ja olen rakastunut sen väriin, tuntumaan ja monikäyttöisyyteen! Minulla oli hakusessa olohuoneen pöydälle alunen kynttilöille ja tämä on enemmän kuin täydellinen siihen. Käytin alusta myös mukin alla kokeilumielessä ja se on hyvä myös siihen. Ja ruukun alle. Ja pannunaluseksi. Ihan mitä käyttöä vaan sille keksii! (Älkää siis välittäkö jos jatkossa näette alusta milloin missäkin..)

Melkein itkin onnesta avatessani tätä pakettia kotona. Oli todella ihanaa saada tälläiset terveiset tekijältä! Matot ovat muuten saaneet nimensä tekijöiden mukaan.

Toinen malli johon päädyin, on nimeltään ”Kukee”. Halusin neliskanttisen, koska näin sen heti meidän keittiön pöydällä.

Alusessa olevaa harmaa on melkein sama harmaa kuin keittiön tuoleissa! Joka kerta keittiöön tai olohuoneeseen mennessä nousee mieletön hymy huulille ja suuuuri onnellisuuden tunne, kun molempia alusia katsoo. Pelkästään näitä alusia hipelöidessä tulee tunne, että tarvitsen meille samanlaisen maton! Sijoittaisin sen makkariin, mutta pelkään, että vaan makoilisin siinä päivät pitkät. Näen itseni jo siinä pötköttelemässä, silittelemässä palloja, onnellisena. Onneksi joulu tulee kovaa vauhtia, tässä pieni vinkki pukille 😉

Sukhimattoihin voit tutustua lisää Facebookissa, Instagramissa ja verkkosivuilla. Iso kiitos vielä Sukhimatoille ihanasta yhteistyöstä ♥ Voin todellakin lämmöllä suositella heidän onnellisia, käsintehtyjä tuotteita!

Kommentit

 • Milla Sukhimatoilta

  Kiitos aivan ihanasta postauksesta – ihana kuulla, että jaat ”hyvin ostamisen” ideologian kanssamme 🙂

   0
  • Essi

   Kiitos vielä tästä mahdollisuudesta! 🙂

    0
 • millamaarit

  Blogisi on ihastuttava. Kiitos siitä. Sukhimatot ovat minulle uusi tuttavuus ja päätinkin välittömästi tutustua heidän tuotteisiinsa. Arvostan käsityötä. Ihanaa, että naisille ympärimaailman, annetaan mahdollisuus kohentaa omaa ja perheensä hyvinvointia sekä mahdollisuus parempaan elämään. Pienet ”pallukka” aluset kodissasi näyttävät todella kauniilta.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.