VALIKKO
23.6.2019 18:46

Koekeittiössä britakakun kirpeämpi versio

Juhannus kului mökin sijaan kotona viltin alla, koska kauhea flunssa yllätti. Olen normaalistikin kunnon herkkupylly, mutta kipeänä herkkujen himo tuplaantuu. Perjantaina syötiin vadelma-rahka-nyhtöpullaa (kaupan tiskiltä), lauantaina paistettiin lettuja (Sunnuntain valmispussi) mutta tänään sunnuntaina tehtiin alusta alkaen britakakku, raparperiversiona. Ja on muuten elämäni ensimmäinen brita 😀 Olen pitkään tuskaillut mitä tehdä valtavien raparperivarastojeni kanssa ja mansikkabrita on makuuni hieman liian makea joten tadaa, näin se kuningasidea syntyi (näitähän löytyy monta eri valmisohjetta, mukailin hieman Valion versiota).

Ohje raparperibritaan

Aloitin siis ihan perus britan pohjalla ja vasta täyttövaiheessa tulee itse raparperi mukaan. Itselläni ei ole allergioita tms, niin niitä ei ole tässä huomioitu. Sokerimäärän puolesta ei myöskään sovi laihduttajille, tämä on aitojen herkuttelijoiden resepti.

Pohja

125 g voita

1 DL sokeria

2 keltuaista

1,5 DL vehnäjauhoja

2 TL leivinjauhetta

1 DL maitoa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset ja vatkaa samalla. Sekoita vaahtoon kuivat aineet vuorotellen maidon kera.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päälle uunipellille ja esikypsennä 10 minuuttia 180 asteessa, uunin keskitasolla.

Marenki

2 valkuaista

1,5 DL sokeria

1 Dl mantelilastuja

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (ellet omaa super voimakkaita ja nopeita käsiä, suosittelen vatkainta) ja lisää sokeri erissä. Vatkaa niin pitkään, että vaahto pysyy tiukasti kulhossa. Levitä marenki pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunissa 15 minuuttia 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Täyte

5 DL raparperipaloja

1 DL sokeria

2 DL vispikermaa

Pehmitä raparperit mikrossa sokerin kanssa, kuutisen minuuttia riittää (tehoksi mikroon laitoin 450w). Valuta irronnut neste pois ja anna jäähtyä.

Juuri ennen tarjoilua yhdistä raparperi kermavaahtoon. Leikkaa pohja puoliksi, aseta tarjoiluastialle, täytä ja nosta toinen levy päälle.

Sitten vaan herkutellen uuteen viikkoon!

Kommentit

  • Nimetön Janni S

    Aaah toi makean marengin ja kirpsakan raparperin yhdistelmä on varmaan hyvä! Kiitos, menee kyllä testiin 🙂

     0
    • Essi

      Se oli mainio yhdistelmä! Täytyy tehdä toistekin 🙂

       0
  • Nimetön Inkeri

    Meidän pihassa kasvaa myös paljon raparperia ja en oikein ole osannut käyttää niitä leivonnaisiin. Päätin kuitenkin kesäloman alkamisen kunniaksi ottaa tämän reseptin testiin. Ja voi että miten hyvää oli!

     0
    • Essi

      Hei!
      Jospa nyt sitten jatkossa sunkin raparperille tulee käyttöä 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.