VALIKKO
4.5.2019 12:03

Kokeilussa eggshell-maalit

Kaupallinen yhteistyö: Pintyplus Finland

Kivaa lauantaita!

Kuten kerroin aikaisemmin, sain Pintyplus Finlandilta testiin eggshell-maaleja. Hetken tässä kesti, ennen kuin löysin kohteet, joihin testata näitä. Mutta pidemmittä puheitta, tässä pieni esittely.

Mikä ihmeen eggshell?

Eggshell eli munankuorimaali on peittävä mattamaali, melkein voisi sanoa sen olevan jopa satiininen. Maali tarttuu lähes kaikkiin pintoihin ilman pohjakäsittelyä, on (omaan nenään) tuoksuton ja vesiliukoinen. Itse pesin siveltimet käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja ihan vaan astianpesuaineella, koska en äkkiseltään löytänyt muutakaan 😀 Tuo purkki riittää 1,5-2 neliöön. Testiin saamani maalit ovat merkkiä La Pajarita ja sävyjä löytyy jopa 18. Testaamani värit olivat nimeltään Rose brulée ja Soft stone.

Kuva lainattu täältä.

Maalit käytössä

Löysin Vantaan kierrätyskeskuksesta muutaman jutun, joihin keksin kokeilla maaleja. Makramee-innostuksen johdosta äitini keksi, että lankakerälle hyvä pidike olisi ihan tavallinen talouspaperiteline (tässä teillekin kymmenen pisteen vihje). Kierrätyskeskuksesta löysinkin tavallisen puisen talouspaperitelineen eurolla ja tuolla roosalla päätin maalata sen.

Teline oli alunperin vaaleansininen.

Pakko hehkuttaa alkuun miten helppokäyttöinen maali on! Levittyy kuin unelma, peittyy kunnolla jo ekalla kerroksella ja kuivuu nopeasti. Testiksi maalasin kaksi tai kolme kerrosta tuohon, vaikka yksikin olisi riittänyt. Aluksi epäilin pidänkö väristä, mutta lopputulos on pelkkää rakkautta.

Ulkona valossa.

Sisällä valossa.

Toinen löytöni muutamalla eurolla oli kuva kehyksineen, johon testasin tuota harmaata sävyä.

Kuvan kehys oli mustaa, paikoin kulunutta muovia.

Tuo muovi oli sileytensä takia vähän hankalampaa maalata kuin puu, mutta taas muutamalla kerroksella väristä sai oikein tasaisen ja kauniin. Kertaheitolla tästä eggshell-maalista tuli kalkkimaalin lisäksi lempparini. Niin helppokäyttöinen ja tosiaan nopeasti kuivuva, mikä on tälläiselle malttamattomalle tyypille ihan ehdoton juttu.

No mistä näitä saa?

Juuri tätä merkkiä myy verkkokauppa KodinSyke. Heidän valikoimastaan löytyy kymmenkunta sävyä, mutta myös saman valmistajan kalkkimaalit, sabluunat (joista kerroin aikaisemmin) ja kalkkimaalikynät, jotka ovat myöskin suuressa suosiossani. Huomasin verkkokaupan valikoimassa kuvansiirtokynän,  ”jalokivisprayn” ja ultra kiiltävät ”retromaalit”, pieni tuunaaja minussa heräsi taas.. Saas nähdä joutuuko laittamaan tilaukseen! Jos jollain on kokemusta noista tuotteista, niin kertokaa kommenteissa mielipiteenne 🙂

 

Oletteko viime aikoina maalailleet tai muuten fiksanneet jotain, mitä? Aurinkoista viikonloppua kaikille 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.