VALIKKO
26.1.2019 10:24

Kotoisan ennakkonäytöksessä

Sain ilon olla alkuviikosta mukana MTV3-kanavan ohjelman Kotoisan uuden kauden ennakkonäytöksessä.

Ohjelmassa rempataan suomalaisten koteja että mökkejä uuteen, toimivampaan uskoon sekä kunnostetaan pihoja. Kotoisan nelihenkisessä tiimissä toimivat pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen, sisustussuunnittelija Seija Strand, puutarhuri Niko Lindfors sekä remonttimies Ville Heino. Ennakkonäytöksessä olivat mukana Seija, Niko, Ville sekä ensimmäisen jakson uhri Ali Jahangiri.

Tilaisuus sijaitsi Runeberginkadulla Helsingissä Temal & Partners kylpyhuone/keittiökeskuksen tiloissa, joka on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Kaksi muutakin yhteistyökumppania olivat tapahtumassa edustettuina: GreenCaren kanssa saimme istuttaa yrttejä ja Tikkurilan asiantuntijat opastivat meitä DIY-maalauksessa.

Omaan yrttiamppeliini istutin minttua sekä kiinanjasmiinia. Kuulin, että minttu on hyvin vaikea yrtti tappaa ja nolosti kerroinkin ottaneeni jo varmaan neljä sellaista hengiltä- helposti. Onnekseni sain GreenCaren Rillalta ja Saanalta niin hyviä vinkkejä, että uskon tämän yksilön pysyvän hengissä pidempään kuin edeltäjänsä.

Herkkutarjoilut

Varoitus! Pian saattaa kuola valua! En osannut ollenkaan odottaa näin runsasta ja maittavaa tarjoilua, joka tilaisuudessa oli.

En ole vielä oppinut olemaan sushin ystävä, mutta totta kai täytyi maistaa. Yllätyksekseni tykkäsin hirveästi!

Raakakakkuja sekä The Good Guysien kombuchaa. Nämäkin uusia tuttavuuksia minulle, voin sanoa tykkääväni enempi ”paistetuista” kakuista mutta tuo juoma! Maistoin makua Sencha green tea ja voi juku sitä on pakko saada toistekin.

Ja tietysti, mitä olisi onnistunut tapahtuma ilman Kotoisaa kuplivaa ja väriin sopivia pillejä.

Itse jakso

Kotoisan toinen kausi starttaa Maikkarilla 6.2 klo 20. Tässä jaksossa Alin Vantaalla sijaitsevasta omakotitalosta laitetaan uusiksi vessa, kodinhoitohuone, kylpyhuone sekä sauna. Ideana oli toteuttaa koko perheen arkispa. Ali itse kuvaili näitä tiloja rumiksi, mutta ne olivat sen näköisiä kuin mitä 90-luvulla on tehty. Kukkatapettia, persikkaista lattiaa ja melko tumma sauna.

Koska jakson uhrina on koomikko, jakson aikana sai nauraa paljon. Ongelmilta ei tietenkään vältytty, mutta lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin haluttiinkin. Jaksoa oli siinäkin mielessä mielenkiintoista seurata, kun itse päivittäisessä elämässä näen kuinka jotain puretaan ja vedetään vesieristeitä seiniin ja laatoitetaan ja kasataan ja niin edelleen. Jos muuten ei talon remppaaminen kiinnosta niin suosittelen kuitenkin katsomaan, kai jokainen suomalainen on hieman utelias miten muut asuvat 😉

Illan kruunaava goodie bag

Kotiin ei tietenkään tarvinnut lähteä tyhjin käsin, päinvastoin! Oli ihme että selvisin autolle pudottamatta mitään kertaakaan. Saatiin tosiaan ihana Maikkarin pöllöämpäri, josta löytyi GreenCaren Puutarhan kevät-yleislannoite sekä Temalin pannunalunen. Lisäksi Tikkurilan ”Be a flamingo among the pigeons”-kangaskassista paljastui Tikkurilan Patio verso-puuöljy kasvatusalustoihin, pensseli ja itse pieni kasvatuslaatikko. Ja erikseen pussissa tietysti itse istuttamani yrtit.

Heti keväämmällä kun istutuspuuhat ovat ajankohtaisia, aion varmasti öljytä tuon laatikon ja ottaa käyttöön. En malta odottaa! En myöskään malta odottaa muita Kotoisan uusia jaksoja, mutta hei! Ensimmäisen kauden jaksot löytyvät mtv-palvelusta, voi siis fiilistellä jo etukäteen 🙂

Erittäin kotoisaa viikonloppua kaikille, nautitaan lisääntyvästä valosta ja kovaa vauhtia tulevasta keväästä!

Kommentit

 • Nimetön Ama

  Ooo kotoisa on ihan mun lemppari! Tykkäsin ekasta kaudesta ihan hirveästi ja uskon ettei tämäkään tuota pettymystä. Kauniita kuvia 🙂

   1
  • Essi

   Kiitos! Ei enää kauaa kun uusi kausi alkaa 🙂

    0
 • Susanna

  Täältähän löytyi tuttuja kuvia ja samoja ajatuksia ennakkonäytöksestä 🙂

   1
  • Essi

   Kiva kun kommentoit, täytyykin käydä katsomassa! 🙂

    0
 • Minäkin ehdin viimein kurkkimaan, mitä illasta on postailtu!:) Oli kiva ilta, ja jotenkin se toi kivan nosteen koko loppuviikkoon.<3 Mietin sua seuraavana aamuna, että kuinka ihmeessä jaksat suhata tuota väliä ja nousta niin kamalan aikaisin?! Vaikka olen aamuihminen, niin en usko, että sopeutuisin noin aikaisiin herätyksiin.:D

  Oli kiva tavata, ehkä tavataan toistekin!:)

   1
  • Essi

   Niin ja mieti, en oo edes aamuihmisiä 😀 niin oli ja toivottavasti tavataan!<3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.