VALIKKO
5.3.2018 09:32

Kreikan helmi: Parga

Pikkuruinen Parga sijaitsee Kreikan rannikolla samannimisessä kunnassa, Prevezan alueella. Prevezan lentokentältä Pargaan on noin tunnin bussimatka. Olen käynyt Pargassa kaksi kertaa, ensimmäisen kerran kesäkuussa 2015 perheeni kanssa ja toisen kerran kesällä 2017 poikaystäväni kanssa. Tykästyin paikkaan niin, että voisin mennä kolmannenkin kerran 🙂

Molemmilla kerroillaan ollan yövytty samassa huoneistohotellissa, Tropicalissa. Pargan keskustaan oli muutaman kilometrin kävelymatka, mutta marketti, ravintoloita sekä oliivilehdot löytyivät aivan vierestä.

Parga on kaiken kaikkiaan rauhallinen matkakohde, yökerhoja kaupungissa on yksi tai kaksi, joten mitään bilematkaa tänne ei voi tehdä. Rantakatu on täynnä kyllä ihania drinkkibaareja.

Suuremmilta rannoilta toisille pääsee helposti vesitaksilla (ei sovi heille, joille tulee laivalla keikutuksesta huono olo :D)

Omatoiminähtävyyksiä

Pargan keskusta on pieni ja muutamassa päivässä kävelty läpi. Keskustassa sijaitsee oliiviöljymuseo, joka on käymisen arvoinen paikka (olin epäileväinen, mutta ihastuin)! Pargan varmasti suosituin nähtävyys (ja sinne pääsee helposti) on 1300-luvulla rakennettu Venetsialainen linnoitus.

Paikallisella puksujunalla pääsee myös Al Pashan linnoitukselle, joka on noin kuuden kilometrin päässä Pargasta.

Puksujunalla pääsee myös ihastelemaan vesimyllyjä, jonne me emme valitettavasti ehtineet.

Pargan keskustassa on pieni uimaranta, josta pääsee uimalla edustalla olevalle pienelle ”saarelle”. Tämä oli hauska kokemus, vaikka saarella ei ollut kuin pieni kirkko ja puita.

Oliivilehdoissa on ihana (ja helppo) kulkea ja matkan varrelta paljastuikin yllätyksiä! Kuka odottaisi että keskellä oliivipuulehtoa olisi pätkä kivimuurta?

Tänne kukkulalle oli melkoinen matka kiivetä, mutta maisemat ja kukkulalla sijainnut kirkko olivat todella kauniit.

 

Yleistä

Pargassa paikalliset ovat todella ystävällisiä. Toki iltasella ravintoloiden edustat täyttyvät sisäänheittäjistä, mutta en kokenut heitä yhtä ahdistavina, kuten esimerkiksi Turkissa käydessämme.

Ostosmahdollisuudet Pargassa rajoittuvat lähinnä pieniin putiikkeihin. Löytyy siis kyllä kenkiä ja vaatteita (ei mitään brändejä), mutta ne olivat mielestäni hieman kalliita. Muista putiikeista saa sitten paikallisia tuotteita sekä matkamuistoja. Täältä ei siis löydä henkkamaukkaa tai vastaavia.

Ruokakaupan hinnat ovat vastanneet suunnilleen samaa mitä meillä, maitotuotteet ehkä hieman kalliimpia. Ravintoloissa syöminen edullisempaa kuin meillä ja ruokaa Pargassa saa laidasta laitaan. Kokeiltiin jonkin verran paikallisia ruokia, mutta söimme reissulla myös pizzaa. Myöskään mäkkäriä täältä ei löydy 😀

Parga on lapsiystävällinen matkakohde. Kuten aikaisemmin mainitsin, ei mikään biletyskohde vaan rauhallinen. Erilaisia rantoja, historiaa ja kävelypaikkoja. Matkatoimistot järjestävät myös erilaisia retkiä, jos nähtävyydet kauempana kiinnostavat. Aurinkomatkoilla oli esimerkiksi päivän reissu Korfulle, vanhoille luostareille ja veneretki saarille, muutama mainitakseni.

Teetin Pargassa itselleni oman jalkani mukaan nahkasandaalit ja suosittelen tätä kaikille! Hinta määräytyy toki mallin ja tarvikkeiden mukaan, omani maksoivat noin 50€ mutta edelleen kahden vuoden jälkeen ovat erittäin hyvässä kunnossa. Tekijä siis mittaa jalkasi kaikin puolin ja itse saat päättää minkä näköiset sandaalit tai läpsyttimet haluat. Aamusta heti mitattiin jalka ja katsottiin värit ja matskut ja puolilta päivin kenkäni olivat valmiit. Katua enkä paikkaa muista valitettavasti nimeltä, mutta ihan siitä keskustasta löytyy!

Molemmat reissut ollaan tehty Aurinkomatkojen kautta ja erittäin tyytyväisiä asiakkaita ollaan oltu. Kaikki on sujunut todella hyvin. Jos Kreikka, rantaloma ja rentoutuminen kiinnostavat, lämmin suositus Pargalle.

Asiantuntija Pargasta en ole, mutta kyllä kahden reissun jälkeen uskallan sanoa jotain tietäväni 🙂 Jos herää kysyttävää niin jättäkää kommenttia!

Kommentit

 • Anna

  Oi, kuulostaa ihanalta paikalta ja onnistuneelta reissulta! Olemme miettineen Pargaa lomakohteena pariinkin kertaan, mutta lennot ei ole silloin natsanneet omaan aikatauluumme. Sinne täytyy siis joku kerta vielä päästä 🙂 Korfua voin suositella myös lämpimästi! Siellä pääsi skootterilla pikkuteitä pitkin seikkailulle ja löytyi toinen toistaan hienompia rantoja + kivoja ruokapaikkoja. Palvelu myös ystävällistä ja vanhassa kaupungissa riitti kierrettävää.

   3
  • Essi

   Korfusta olenkin kuullut paljon hyvää ja toivon että joskus reissu suuntautuu sinne 🙂 mutta Parga on tosiaan yksi lempipaikoistani, kannattaa käydä jos vaan onnistuu! Meillä on nyt kesäksi varattu matka Maltalle, saas nähdä millainen paikka se on.

    3
 • Anna

  Malta kuulostaa kans ihanalta ja olen kuullut hyvää palautetta siitäkin kohteesta. Mukavaa matkaa teille sitten!

   3
 • Oliivi

  Olen käynyt Pargassa parikin kertaa ja suosittelen matkakohteeksi oman kokemuksieni perusteella kaikille jotka haluavat nauttia auringosta, hyvästä ruuasta ja rauhallisesta matkakohteesta. Pargaa en suosittele bilettäjille ja toivoisin, että ko. kohde säilyisikin enemmän sellaisena rauhallisena paikkana.

   5
  • Merja Härkönen

   Hei, onko Pargassa fillarilla liikkuminen mahdollista?
   Olemme juhannuksen jälkeen lähdössä sinne.

    1
   • Essi

    Siinä keskustassa ei ainakaan, jos lähtee sivummalle niin ehkä sitten. Tosin liikennekulttuurihan siellä on aika hurjaa ja muistaakseni kävely/pyörätiet vähissä keskustan ulkopuolella 🙂

     2
   • Raija

    Kyllä siellä voi fillaroida myös. Muuan vuokraamo jolla on etupäässä skoottereita, vuokraa myös polkupyöriä. Fi-ja sijaitsee lähellä Dokos ravintolaa ulosmenotien varrella. Hotellimme sijainti on tuolla suunnalla ,muutamat kyselivät jotain polkupyöriä ja kerroin mistä kannattaa käydä kysymässä.

     1
  • Raija

   Juuri tuo sopiva rauhallisuus viehättää Pargassa. On myös paikallista asutusta eikä mikään pelkkä hotellikylä. Kylään tulee lähdettyä vuosittain kun sen kerran löysi. Mielestäni paras lomapaikka Kreikassa ,vaikka paljon on tullut käytyä, etenkin saaria. Peloponnesos kilpailee Pargan kanssa, mutta ei mikään muu.

    1
   • Raija

    Lisään vielä tähän että käyttämämme hotelli Tropical on suhteellisen pieni ja vieraat ovat etupäässä aikuisia joten hotellilla on rauhallista.

     1
 • Nimetön Vierailija

  Hei! Oliko Pargassa (tai lähiympäristössä) katukoiria?

   1
  • Essi

   Hei! Mielestäni ei, en ainakaan muista nähneeni. Kissoja oli vähän mutta eivät häirinneet ohikulkijoita, päinvastoin lähtivät toiseen suuntaan 🙂

    3
   • Riittaliisa

    Ei ole katukoiria.

     1
  • Raija

   Ei ole katukoiria.

    0
 • KaisuEmilia

  Hei, sopiiko Parga yksin reissaavalle joka olisi lähdössä ihka ensimmäistä kertaa aivan yksin reissuun ja joka ei puhu kovin hyvää englantia/ymmärrä?

   2
  • Essi

   Moi! Kyllä mun mielestä sopii :)rauhallinen ja turvallinen kohde eikä paikallisetkaan puhu/ymmärrä kunnolla englantia 😀

    1
   • Raija

    Kyllä Pargassa puhutaan aika yleisesti englantia. Myös italiaa.

     1
  • Raija

   Sopii mielestäni erinomaisesti. Kokemusta on monelta reissulta. Harrastan maalausta joten menen mieluusti myös yksin. Siellä tapaa aika paljon yksin matkaavia suomalaisiakin.

    1
  • Raija

   Pargassa tapaa aika paljon yksin matkaavia henkilöitä. Niin myös hotellissamme Tropical.

    1
  • Raija

   Sopii kyllä mielestäni erinomaisesti yksin matkaavalle. Vaikka ei Englannin kielen taito ole erityisen hyvä, uskon että pärjää. Paikalliset ovat todella ystävällisiä joten kaikki sujuu. Ainakin yhdessä tavernasta on lista myös suomeksi , nimittäin Dokos tavernassa. Omistaja on myös opetellut talviaikaan Suomea siellä asuvan suomalaisen pitämillä kursseilla.

    1
  • Raija

   Pargassa tapaa aika paljon yksin matkaavia eri maista. Tropicalissa on aina useita yksin matkaavia.

    0
 • Raija

  Pakko korjata eli ei Pargassa kylän keskustaan ole muutamaa kilometriä. Tietysti jos menet jonnekin äärilaidoille ,matkaa on jonkin verran. Ollaan asuttu Tropicalissa ja matka keskustan alueelle on ehkä 300 metriä tai vähän yli.

   1
  • Essi

   Hei ja kiitos kommentistasi! Laskin keskustaksi tässä sen kävelykadun, jonka varrella ruokapaikat ym ovat. Tropicalilta siihen kävellen on suunnilleen kilometri ja sen kadun toiseen päähän lähemmäs kaksi 🙂

    1
   • Raija

    Ihan oikein jos keskustalla tarkoitetaan aluetta jossa on myös laivalaituri. Minulle keskusta alkaa jo Krioneri tavernan kohdilta.

     1
    • Riittaliisa

     Niin ja siksakkia risteillen ylös ja alas tulee matkaa todellakin muutama Kilsa.

      1
     • Essi

      Kiitos kommenteistasi, nämä ovat vain omia mielipiteitäni 🙂

       1
   • Riittaliisa

    Keskustaan sanotaan olevan 300 metriä. Eräs vierailija oli mitannut matkan omalla matkamittarillaan. Tropical on mielestäni sopivan etäällä ytimestä. Ei mitään häiritseviä ääniä eikä ihmismassojen tunkua hotellin lähellä. Ihanat oliivilehdot ympäristössä, niitä en väsy tuijottamaan.

     1
    • Essi

     Hei, olet aivan oikeassa! Eikä niissä oliivilehdoissa väsy kulkemaankaan.

      3
 • Raiha

  Myös oma suosikkini hotelleista on Tropical. Ympärillä ihanat oliivilehdot joita ei väsy tuijottamaan . On rauhallinen hotelli hieman pois kylän ytimestä. Tilavat yksiöt ja kaksiot. Hotellista huolehditaan hyvin. Taas Tropicaliin syyskuun alussa. Sinne on muodostunut oma vakiasiakaskuntansa, kaikki suomalaisia koska koko hotelli on varattu aurinkomatkalaisille,

   1
 • Raija

  Myös ona vakihotellini on Tropical. Siellä on tullut oltua jo 20 kertaa ja ensi vuonna taas. On kivalla rauhallisella paikalla vaikka ei toki missään erämaassa… Tropicalilla on ihan oma kanta-asiakaskuntansa jotka palaavat vuosi toisensa jälkeen. Pieni yksikkö joka on rauhallinen.

   1
 • Cilla

  Muutama kilometri keskustaan on kyllä ylimitoitettu. Mitään absoluuttista keskustaa ei ole määritelty. Jos tarkoitetaan aluetta missä on mm se pääkirkko,taksiasema jne, silloin voi olla ehkä 3 km.

   1
 • Tepa Tampereelta

  Heissan, ihan pakko kommentoida Parga keskustelua. Raijalle sanon, että löyhää vähän pipoa 🙂
  Hauska seurata keskustelua, mistä kenenkin ”keskusta” alkaa? Esim. Aurinkomatkat ilmoittaa sivuillaan Tropicana hotellista etäisyyden keskustaan 1,3 km !! Kävelymatka tervejalkaisille, on matka sitten puolikilometriä tai vajaa kolme. Parga on kaikenkaikkiaan viehättävä kohde. Sää loistava, ruoka hyvää ja ihmiset kohteliaita. Voipi matkustaa yksin, kaksin tai porukalla. Oliivipuulehdot todella ihastuttavia, loistavia patikointiin. ”Keskusta” on jyrkkärinteinen ja kapeakatuinen. Pyöräilee ken tahtoo, varmasti ylä- ja alamäkiä riittää, vuokrapyörät etelän maissa usein vähän sitä sun tätä. Vaihteet toimii tai sitten ei 🙂

   0
  • Riittaliisa

   Turha nyt on väitellä matkasta keskustaan. AM ja Tjäreborg ilmoittavat eri matkan eli Tjärellä on hotelli Elena vastapäätä Tropicalia ja ilmoittavat eri tavalla matkan . Useamman kerran on asuttu Tropicalissa ja keskustaan kävelee elämistä runsaassa viidestä minuutissa. Jos koputtelee hitaasti, ottaa tietysti kauemmin. Jos ja kun ei ole kylässä edes käynyt, voi tietysti väittää mitä vaan.

    0
 • Riittaliisa

  Ei nyt kannata haastaa riitaa majasta jonnekin. Tulee ja AM ilmoittavat myös molemmat erirotuisen matkan keskustaan. Eli ei helppo juttu edes tuo….mutta Parga on ihana, se on parasta,

   0
  • Raija

   En ymmärrä mistä tulee noita kummallisia virheitä…

    0
 • Raija

  Sisäönheittäjiä ei suinkaan ole kaikissa ravintoloissa. Vain muutamissa paikoissa.

   0
 • Raija

  Tropicalista kylän keskustaan ei todellakaan ole muutamaa kilometriä. Oikeampi on kyllä noin 900 m siihen ytimeen.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.