VALIKKO
11.3.2018 16:56

Lahden Raksa-messut mallia 2018

Sanana Raksa-messut aiheuttaa monissa varmasti väreitä (eikä hyvällä tavalla), mutta oikeasti näiltä messuilta löytyy kaikille jotakin! Ideoita, inspiraatiota, ostettavaa, vinkkejä..

Remonttikurssi

Me käytiin ennen messuja PRKK:n järjestämällä remonttikurssilla, jossa käsiteltiin lähinnä omakotitaloasumisen ongelmakohtia, vaurioriskejä sekä korjaustapoja. Muuten ei oltaisi varmaan eksytty tuonne, mutta näin ”tuoreina” vanhan talon omistajina aihe oli lähellä sydäntä. Kurssi oli mielenkiintoinen ja tulikin paljon uutta tietoa (ja sanoja, kuten diffuusio), jota varmasti hyödynnetään omassa asumisessa. Kaiken kukkuraksi mies voitti leikkimielisestä kilpailusta Hannu Rinteen kirjan Perinnemestarin rintamamiestalo eli ei ollenkaan huono reissu! Vaikka jouduttiinkin heräämään aikaisin..

Itse messut

Vaikka messut ovat lähinnä suunnattu rakentajille ja remontoijille, messuilta sai myös paljon ideoita ihan perusasumiseen. Lisäksi messuilla oli muutama sisustusständi (jouduin tehdä ostoksia..) sekä kierrätyskeskuksen oma paikka, josta ostinkin meille hyllykön keittiöön! Tästä kuulette (ja näätte) myöhemmin lisää 😉

Saunavaunuilla oli mielestäni todella ihana osasto, jotenkin multa on mennyt ihan ohi tälläiset saunavaunut! Yllä olevat kuvat ovat mökkivaunusta, jossa on sauna.

Pihainfon osastolla olivat mukana Rakennusbetoni ja Elementti Oy, Ikikivi Oy sekä Viherpalvelu Kotipiha ja kaikessa yksinkertaisuudessaan osasto oli yksi mieleisistäni.

Myös Noblessa-keittiöiden osastolla oli nähty vaivaa somistamisessa.

Oraksen hanoja (me tarvittaisiin keittiöön uusi).

Tässä nyt vaan nuo pyyhetelineet ja muut tarvikkeet olivat niin suloisia.

Haaveilen salaa robottiruohonleikkurista ja olikin ilo nähdä nämä Husqvarnan mallit messuilla ja tutustua eri mallien eroihin.

ABB:n osastolla pääsi tutustumaan kotiautomaatioon. Meillä on kotona köyhän miehen automaatiota, eli Nexaa ym, jota pääsee ohjamaan kaukosäädinten lisäksi myös puhelimella. Joskus kun meidän talossa uusitaan sähköt, aion ehdottomasti hankkia ”kiinteää” automaatiota meille.

Colornovan osastolla oli kalkkimaalit (ja -vahat ja -lakat ym..) isosti esillä ja näiden ystävänä osasto ilahdutti kovasti! Rust-Oleumin maaleja en aikaisemmin ole kokeillut, mutta kierrätyslöytöäni varten ostin valkoisen maalin (spray-muodossa totta kai) ja kirkkaan lakan tänään Kodin Terrasta, siitä lisää myöhemmin 🙂

Ja lopuksi se sisustusosasto, joka oli Markkinasirkuksen käsialaa..

Ostin meille tuollaisen pienen valkoisen pärekorin (näitä oli kolmessa koossa) sekä tuollaisen tekokukkakimpun.

Erityismaininta on pakko antaa Frankelle. Yleensähän messuilla jaettavat kassit ovat sellaista höttömatskua ja niissä on ainoastaan firman nimi..

Tämä on ihan oikeaa kangasta ja millä tekstillä! Kelpaa mainostaa Frankea 😀

Tässä vain osa mukaan tarttuneista esitteistä. Meille olisi ulko-ovi vaihdettava tänä vuonna, joten messuilla kierrettiin ahkerasti ovifirmojen osastoja. Myös ikkunoita tuli tutkittua, koska ne ovat vuorossa varmaan vuoden tai kahden päästä. Kattoremontti on ajankohtainen tälle kesälle ja niin näytti muillakin olevan: bongaamani kattofirmojen osastot olivat jatkuvasti täynnä 😀

Olin todella tyytyväinen messujen tarjontaan, eli osallistumiseni on taattu myös ensivuoden Raksa-messuille. Tässä saakin muutaman illan kulumaan hyvin noiden esitteiden parissa 🙂

 

Kommentit

 • Kati

  Sä sait noista messuista enemmän kuin mä… Itse keskityin vain oikeestaan pihakiviin:)) Olisin toivonut enenmmän mm. tapetteja, kaakeleita yms. Viime vuonna oli kiva kun Suvimarjalla oli osasto siellä.

   2
  • Essi

   En mä osannut edes kaivata tommosia 😀

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.