VALIKKO
31.8.2019 09:56

Loviisan wanhat talot – kurkistelua muiden koteihin

Huomenta toverit!

Lähdettiin viime sunnuntaina äitini kanssa käymään Loviisassa katsomassa vanhoja taloja. Loviisan wanhat talot järjestetään käsittääkseni joka vuosi, elokuun lopussa. Olen aikaisemmin käynyt kerran tai kaksi, mutta nyt on ollut muutaman vuoden tauko. Ihana ilma helli kävijöitä (joita muuten riitti) ja talojen ohessa oli kirppiksiä ja kahviloita ja muuta kivaa. Me syötiin täytetyt letut yhden talon pihassa, ne tilattiin ikkunasta, joka oli suoraan talon keittiöön ja siellä asukkaat valmisti herkkuja 😀

Ihanat vanhat talot

Nyt luvassa kuvapläjäys! Eivät ole missään järjestyksessä enkä osaa nimetä taloja, koska en löydä talojen karttaa enää..

Ihana samppanjahuone!

Innostuin näistä kaapin ovista, meille sopisi vastaavat tuohon rappusten alle..

I H A N A T. Talon omistaja kertoi, että valitsivat kirjoiksi luettuja lemppareita.

Tässä hieman esimakua taloista ja kuten huomaa, niissä sisustus vaihteli laidasta laitaan. Taloja oli vaikea kuvata ulkoa päin, koska ihmisiä oli niin paljon. Kuvat ovat suunnilleen sellaisessa järjestyksessä, että saman talon kuvat ovat peräkkäin.

Inspiraatio hukassa, mutta löysin sentään sohvapöydän

Aiheutta hieman sivuten, mulla on ollut inspiraatio omassa kotona hukassa. Odotin hirveästi noita kirppiksiä, aiemmin olen tuolta ostanut ruotsinkielisiä Harry Pottereita 😀 Oltiin jo melkein lähdössä kotiin, kun innostuttiin menemään vielä teelle. Löydettiin aivan ihana kahvila nimeltä Favorit cafe & teashop ja innostuttiin oikein kunnolla. Syötiin suklaamuffinssi, mansikka-samppanja-juustokakkua ja foccacia-leipää – oli niiiiin herkullista! Äiti joi teetä ja itse otin vesimeloni-kurkku-ruusu-jääteen, joka oli todella hyvää. Ostettiin vielä kotiin mukaan kahta eri teesorttia. Kannattaa käydä, jos eksytte Loviisaan 🙂 Siitä kahvilan vierestä bongasin kirppikseltä vanhan rottinkisen sohvapöydän. Olen haaveillut sellaisesta, mutta aika kovia hintoja niistä pyydetään. Äitini suostui käydä utelemassa hintaa ja sehän oli käytännössä puoli-ilmainen! Niinpä aseteltiin takapenkille pöytä ja lähdettiin kotia kohti. Olin enemmän kuin onnellinen.

Ja tässä pöytä meidän olohuoneessa in action. Tykkään.

Pöytä istuu meidän olohuoneeseen niin kuin se olisi aina ollut tuossa. Kannatti siis lähteä kurkistelemaan muiden koteihin 😉

Toivottavasti te muut olette olleet inspiroituneita ja nauttineet kesän viimeisistä hetkistä!

Kommentit

 • Emilia

  Ihanat noi kirjaportaat! Favorit on kyllä super sulonen, sinne täytyy päästä uudelleen.

   2
  • Essi

   Ne oli tosi upeet! Rupesin heti miettimään omia lempikirjoja.. 😀

    2
 • Ihana vierailukohde ja postaus 🙂 Kirjaportaat on tosi upeat näin lukutoukan mielestä! Sisustuksessa saa pitää hauskaa, mieluummin niin kuin ihan kliinistä.

   2
  • Essi

   Eikö olleetkin ihanat! Myös lukutoukkana haaveilen meille tommosista, mut luulen etten osais valita lempikirjoja ihan noin vaan 😀

    2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.