VALIKKO
16.12.2017 13:30

Lukusuositus ja yöpöydällä seuraavaksi

Olen pienestä pitäen ollut kova lukemaan. Paras muistoni liittyen lukemiseen, on peruskouluajoilta, silloin kun Harry Potterit ilmestyivät. Jonotettiin isäni kanssa joka kirjan kohdalla Suomalaiseen kirjakauppaan ensimmäisten joukossa, jotta emme jäisi ilman uusinta Potteria. Koska olin isääni nopeampi lukija, sain aloittaa kirjan heti viikonlopun koittaessa. Useimmat Potterit luinkin yhden yön aikana 🙂 Nykyään harva kirja on niin koukuttava, että lukisin sen kannesta kanteen yhdeltä istumalta. Viime aikoina lukutahtini on ollut kirja per viikko eli muutaman illan aikana on tullut kirja kahlattua läpi. Nyt haluaisinkin esitellä teille kirjan, jonka olen viimeisimpänä (eli tällä viikolla) lukenut.

Cecilia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan

Kirjan takakannessa: Tamara Goodwin on aina saanut kaiken haluamansa. Äveriään perheensä kartanossa hänellä on käytössään yksityisranta, valtava valikoima merkkivaatteita ja ylellinen huone kylpyhuoneineen. Tamara on tottunutelämään hetkessä haaskaamatta ajatustakaan huomiselle. Kun perheen isä kuolee äkillisesti ja jättää jälkeensä valtavat velat, Tamaran ja hänen äitinsä on myytävä koko omaisuutensa ja muutettava maalle sukulaisten luokse. Vaatimattomassa mökissä Kilsaneyn linnan varjossa majaileva tyttö kaipaa takaisin Dubliniin. Tamara herää horroksestaan, kun paikkakunnalle pysähtyy kirjastoauto. Siellä hänen silmiinsä osuu salaperäinen kirja: Nahkakannessa ei lue kirjan eikä kirjailijan nimeä, ja sivunt on suljettu kullanvarisellä lukolla. Tamaran on pakko saada lukko auki. Kun sitten kirjan tyhjyyttä ammottavat sivut alkavat täyttyä kuin itsestään, Tamaralle aukeaa uusi maailma, jossa myös tulevaisuudella on sijansa.

10 vuotta päähenkilöä vanhempana en ehkä kuulunut juuri kohderyhmään ja kirjan alku olikin hieman puuduttavaa luettavaa. Periaatteeni on lukea jokainen aloittamani kirja loppuun ja niin tein tämänkin kanssa. Loppua kohti juoni parani ja yksi ilta menikin niin, että kirja piti ahmia loppuun.

Missään nimessä en pysty samaistumaan lellittyyn päähenkilöön, joka isänsä kuoleman jälkeen pudotetaan pilvistä maanpinnalle, mutta kirjailijan kerronta on erittäin mukavaa ja helppoa luettavaa. Teos ei ole perinteinen hömppäkirja, mutta iltalukemiseksi oikein antoisa. Jossakin vaiheessa juoni muuttui tyystin ja yksi ilta menikin ihmetellessä että mitä juuri luin ja onko edes sama kirja kyseessä jonka aloitin. Hillitty sillisalaatti, mutta ehkä se juuri pitikin otteessa loppuun asti.  Odotin kovasti tuon takakannessakin mainitun itsestään täyttyvän päiväkirjan osaa, mutta se jäi harmittavan pieneksi. Eniten kiinnosti että mistä päiväkirja tiesi tapahtumat tai kuka niitä sinne loitsi, mutta en saanut näihin vastausta.

Teos on ilmestynyt vuonna 2009, mutta sitä ei lukiessa huomannut – kirja olisi ihan hyvin voinut olla tältäkin vuodelta. Kaiken kaikkiaan teos oli mukavaa iltaluettavaa, ei liian raskasta mutta ei liian kevyttä, ja vaikka alkuun saattaa lukeminen tökkiä niin suosittelen sinnittelemään loppuun asti. Itse en ole niin Sherlock, että olisin ajoissa osannut arvata miten kirja päättyy, mutta jossakin kirjablogissa lukijalle tämä oli ollut ilmeistä 😀

Yöpöydällä seuraavaksi:

Seuraava kohteeni on Lars Keplerin Vainooja. En ole lukenut Kepleriä järjestyksessä, mutta silti pysynyt kärryillä tapahtumista. Aikaisemmat Keplerit on luettu parissa illassa, niin tiukasti olen koukuttunut. Ei ehkä parasta iltaluettavaa tällä hetkellä (kärsin lievistä uniongelmista), mutta aion yrittää. Odotan tältä samaa kuin aikaisemmilta Joona Linna-stooreilta: jännitystä, tiukkoja paikkoja, periksiantamattomuutta sekä lukijan saamista pieneen ahdistukseen 🙂

PS! Jos löytyy muita Kepler-faneja, mutta kaikki ilmestyneet kirjat on luettu, Suomalaisen myyjä suositteli Jussi Adler-Olsenin teoksia! Ovat kuulemma samantyyppisiä ja useat Keplerin lukijat ovat tykänneet myös tästä kyseisestä tanskalaisesta dekkaristista 🙂 Aion ottaa kokeiluun, kunhan kirjapinoni pienenee..

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.