VALIKKO
26.2.2018 10:00

Lukuvinkki: S.K. Tremayne – Tulilapsi

.. Vai pitäisikö sanoa, että äänikirja-vinkki. Olen nyt autossa kuunnellut äänikirjoja (koska 1,5h työmatka per suunta ja radio hieman kyllästyttää..) Storytel -palvelusta (kaksi viikkoa maksutta). Ensimmäinen jonka nyt olen kuunnellut, on tuo S.K Tremaynen kirjoittama Tulilapsi. Kestoa äänikirjalla on vajaat 14 tuntia, joka tälläiselle nopealle lukijalle tuntuu todella pitkältä ajalta. Mutta nyt vapaa-ajan ollessa vähissä, ainoa kosketukseni kirjoihin on nämä äänikirjat. Tulilapsessa naislukijalla on melko rauhallinen ääni, jota on toisaalta kiva kuunnella, mutta samalla ehkä hieman puuduttavaa. Yleisesti äänikirjoista on tullut minulle sama fiilis, kuin lapsuudesta tutuista satukaseteista, ainoastaan se lehtinen puuttuu.

Kirjasta

”Onnellinen perhe-elämä muuttuu painajaiseksi hyytävässä trillerissä.

Rachel menee naimisiin komean Davidin kanssa ja hyvästelee tyytyväisenä sinkkuelämänsä. Onni ei voisi olla täydempi: uusi koti ja perhe, johon kuuluu Davidin poika. Mutta sitten pojan käytös muuttuu, ja Rachel alkaa tuntea olonsa uhatuksi.

Epäilykset kasvavat, kun Rachel kaivelee menneitä. Davidin edellinen vaimo on kuollut vain alle kaksi vuotta sitten. Mitä silloin oikeastaan tapahtui?” (Otavan sivuilta)

Kaikki vaikuttaa alkuunsa täydelliseltä. Iso sukutalo Cornwallissa, ihana mies, ihana poikapuoli. Alussa pelkäsin, etten jaksaisi kuunnella koko äänikirjaa, koska kirjassa oli paljon kohtia, joiden oleellisuutta juonen kannalta pohdin. Ehkä jopa liian tarkkaa ja tylsää kerrontaa yksityiskohdista.

Juoni

Juoni on helppokulkuinen eikä vaadi paljoa, että pysyy mukana. Juurikin autoon sopivaa kuunneltavaa 🙂 Siinä vaiheessa kirjaa, kun kaikki tuntuu menevän pieleen, ehti myös syyllinen vaihtua mielessäni monta kertaa. Ensin olin varma, että lapsi on osallinen äitinsä kuolemaan. Seuraavaksi ajattelinkin että aviomies. Jossain vaiheessa kuvittelin, että äidin kuolema oli tosiaan vahinko. Vai liittyykö vielä joku muu asiaan? Olin niin kirjan lumoissa, että jouduin koko työpäivänkin kuuntelemaan kuulokkeilla kirjaa.

Päähenkilö Rachel ja poikapuoli Jamie näkevät vuoronperään kuolleen vaimon/äidin. Siinä menin jo itsekin sekaisin, että onko vaimo sittenkin elossa? Vai onko hänellä kaksoisolento, kaksoissisko, mikä? Vai voivatko sekä Rachel että Jamie nähdä harhoja, kuvitella kaiken? Siinä vaiheessa kun paljastui, että myös Rachelilla on vino pino salaisuuksia, joista uusi aviomies David ei tiedä, jälki on rumaa ja ihana täydellinen elämä hajoaakin käsiin.

Mielipide

Ehdottomasti lukemisen tai kuuntelemisen arvoinen teos! Kirjassa on todellakin jännitystä tarpeeksi, mutta ei niin että menettäisi yöunet. Psykologinen trilleri on osuva kuvaus ja jossain vaiheessa varmasti epäilee jo omaa mielenterveyttään 😀 Mitään maata järisyttävän uutta Tremayne ei teokseen tuo, mutta silti todella kelpo kirja. Aion seuraavaksi lukea tai kuunnella samalta tekijältä teoksen Jääkaksoset, jota olen myöskin kuullut kehuttavan.

Lisäksi on pakko vielä kehua Storytelin sovelluksen helppoutta!

Sovellus tarjoaa heti kirjavinkkejä ja suosituksia. Lisäksi kirjoja voi selata kategorioittain tai kirjasarjoittain. Omaan ”kirjahyllyyn” saa tallennettua kiinnostavat kirjat. Harkitsen vakavasti jatkoa tuon kahden viikon ilmaisen kokeilun jälkeen 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.