VALIKKO
4.8.2018 11:44

Meillä kotona, osa 2

Ihanaa elokuun ensimmäistä lauantaita! Kesä kuluu hirveää vauhtia ja jos jonkin näköistä ohjelmaa on ollut joka viikonlopulle. Nyt vihdoin ja viimein ehdin kuvata meidän alakerran ja näitä kuviahan riittää, koska alakerta on melkein puolet isompi kuin yläkerta 😀

Eteinen

Näkymä suoraan ulko-ovelta. Meidän eteinen on tosi kompakti, koska se on lisätty taloon vasta myöhemmin. Edessä näkyvä oviaukko on siis ollut sisäänkäynti joskus. Vasemmalta mennään pesuhuoneeseen ja saunaan. Ikkunasta näkee takapihalle ja autotallin.

Eteinen olisi tarkoitus maalata uudestaan ja joko vaihtaa lattialaatat kokonaan tai mahdollisesti maalata vain laattamaalilla.

Pesuhuone ja sauna

Viime vuotisen vesivahingon seurauksena päätettiin siirtää varaaja saunaan lauteiden alla ja samalla uusittiin koko pesuhuone ja sauna. En tähän hätään löytänyt kuvaa alkuperäisestä pesuhuoneesta, mutta se oli rempattu viimeksi 80-luvulla, joten värityskin oli sen mukainen. Värejä valitessa haluttiin mahdollisimman simppeliä, johon ei kyllästyisi heti. Lattialaatta on siis pientä harmaata neliötä, samaa kuin meidän vessassa. Sadesuihku on Damixan valmistama.

Meillä on kotona pienestä pitäen ollut saunassa cd-soitin/radio, joten halusin itsekin kylpyhuoneeseen bluetooth-soittimen. Tuo malli on aikoinaan Clas Ohlsonilta ostettu, ruma kuin mikä mutta hyvin lähtee ääntä ja kestää vaikka upotuksen veteen 😀 Hyllykkö on Ikean Dynan.

Saunassa toistuu sama vaaleus, kuin pesuhuoneessakin. Sekä saunan että pesuhuoneen pikkuikkunoista näkee meidän terassille eli yläpihalle.

Ylälaude on normaalia syvempi, koska varaaja on tuolla alla. Siinä kelpaa kyllä lokoilla, mahtuu meinaan pylly kuin pylly tuonne lauteille 😀

Aula ja olohuone

Eteisen ovelta aukeaa näkymä ”aulaan”, josta pääsee siis olohuoneeseen, vessaan, keittiöön ja yläkertaan. Tämä huone lainehti silloin vesivahingon sattuessa, kun vessasta oli kaikki vedet valuneet tänne. Viime kesänä sen seurauksena uusittiin siis lattia ja osa seinistä, samalla tapetoitiin myös portaikko uusiksi.

Näkymä aulasta olohuoneeseen. Olkkari on ehdottomasti kyllä lempihuoneeni meillä. Valoisa ja avara, koska sen ja takkahuoneen välinen seinä on joskus poistettu ja nyt se on siis yhtä suurta tilaa.

Olohuone olisi tarkoitus tapetoida, mutta sillä ei ole kiire. Nykyiset tapetit ovat puhtaat ja ehjät, joskin hivenen vanhanaikaiset 😀

Tällä hetkellä luetuimmat kirjat löytyvät tv-tason hyllyltä. Block-valaisimen ostin lahjarahoilla itselleni, kun valmistuin sähköasentajaksi. Taustalla näkyvä Philipsin Spotify multiroom-kaiutin on yksi parhaista ostoistani tai oikeastaan yksi kolmesta. Pienempi koko löytyy keittiöstä ja samanlainen isompi yläkerrasta, jokaisesta kaiuttimesta soi siis samaan aikaan sama musiikki.

Takkahuone

Vaikka takkahuone on nykyään olohuoneen kanssa samaa tilaa, kutsun sitä silti omalla nimellä. Pienempi sohva on siis takan kyljessä – mikä ihana lukupaikka.

Polttopuiden säilyttimenä toimii vaarini kätköistä löytynyt vanha vesilaitoksen puulaatikko.

Tässä siis olohuone jää taakse ja takka on tuossa oikealla. Keinutuoli on ”lainassa” vanhemmiltani, samoin tuo vanha klaffilipasto. Takkahuoneen sekä keittiön toisesta ikkunasta on näkymä kadulle. Aivan suora näkymä ei kuitenkaan (onneksi) ole, koska tontin rajalla kasvaa järjettömän korkeita kuusia.

Pieni lipasto on jätelavalöytö, johon uusin vetimet.

Keittiö

Takkahuoneen ovelta keittiöön päin.

Myöskään keittiölle emme ole tehneet kahden vuoden asumisen aikana mitään. Jääkaappi ja pakastin uusittiin, mutta siinäpä se. Alakerrassa talon pääsee tosiaan näppärästi ympäri eli tuntuu siltä kuin joka paikkaan olisi lyhyt matka.

WC

Vesivahingossa tosiaan vessa oli se, joka koki suurimmat vahingot. Se menikin lattiasta kattoon kokonaan uusiksi. Myöskin wc oli rempattu viimeksi joskus 80-luvulla 😀 Vessan ja saunan rempassa vaihdettiin samalla koko talon vesiputket uusiin.

Halusin säilyttää vessassa vanhan talon tunnelmaa ja sopivasti Kodin Terrasta löytyi tuo hana, joka mielestäni henkii hieman vanhaa aikaa. Aikaisemmin kerroinkin, että tuo peili ja pyyhenaulakko olivat talossa kun muutettiin ja rempan jälkeen halusin pitää ne edelleen käytössä.

Nyt onkin sitten koko talon virtuaalikierros käyty! Kuten varmaan jo yläkerran kohdalla sanoin, tykkään hirveästi meidän talosta. Missään nimessä tämän talon henkeen ei sopisi uusimmat design huonekalut tai vastaavat yksinään, mutta sellaiset sopivasti sekoitettuna vanhaan ovat mielestäni meidän talon A ja O. Olen oppinut huomaamaan, että talo kyllä muokkaa asujaansa. Ennen en oikein välittänyt vanhoista tavaroista, mutta nyt sanoisin jopa rakastavani niitä. Onneksi mieheni ei estele sisustus- ja ostomaniaani ja jaksaa kerrasta toiseen kehua löytöjäni… 😀

 

 

 

Kommentit

 • Liisa

  Jätelavalöytö lipasto on oikea kaunotar <3

   2
  • Nimetön Nimetön

   Hieman kiikkerä kun yhdestä jalasta puuttuu palanen mut sympaattinen silti 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.