VALIKKO
21.12.2017 13:05

Meillä kotona

Villa Pohjola on tosiaan rakennettu siinä 1940 tietämillä ja kokoa talolta löytyy hieman reilu 100 neliötä. Pihaa on siunaantunut vajaa 2500 neliötä, jossa autotalli, marjapensaita ja omenapuita. Tarkoituksena myllätä vanha kasvimaa-alue uudestaan käyttöön, poistaa ruusu- ja marjapuskia sekä istuttaa uusia omenapuita.

Alakerta

käsittää eteisen, josta pääsee kylpyhuoneeseen ja saunaan, aulan (jota kutsun myös lämpimäksi eteiseksi), josta pääsee vessaan, keittiöön ja olohuoneeseen/takkahuoneeseen. Alakerrassa tosiaan pääsee ympäri huoneesta toiseen. Olohuoneen ja takkahuoneen välinen seinä on joskus purettu ja se on siis yhtä suurta tilaa.

Yläkerta

Iso makuuhuone, jossa pieni vaatehuone. Lisäksi rappusten yläpäässä on ”avointa tilaa”, josta mennään vintille.

Kaiken kaikkiaan kahdelle ihmiselle ja yhdelle pienelle koiralle oikein sopiva ensimmäinen, oma koti. Tosiaan wc, kylpyhuone ja sauna meni remppaan aikaisemmin kuin oli tarkoitus. Jossain vaiheessa aiotaan tuo yläkerran muovimatto vaihtaa parkettiin tai laminaattiin, olohuone tapetoida uudelleen sekä eteiseen vaihtaa (tai maalata) lattialaatat sekä uutta maalipintaa seiniin ja kattoon.

Keittiöön ei olla toistaiseksi kajoamassa, ehkä vetimia saatetaan vaihtaa mutta ei muuta. Kaiken kaikkiaan talo on mielestäni sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Uutena ostettiin tuo keittiön pöytä ja tuolit, aulan vaatekaappi sekä jääkaappi ja pakastin. Muut huonekalut ym tulivat vanhasta asunnosta ja osa ostettiin käytettynä, kuten tuo yläkerrassa oleva divaani. Koitetaan muutenkin kierrättää paljon: meidän ”uusi” sänky ja yöpöydät ovat vanhemmiltani, samoin meidän uudet sohvat. Sohvapöytä on tädiltä sekä ylempänä näkyvä lipasto oli löytö vanhempieni mökiltä. Näin äkkiseltään muutama mainitakseni.. 🙂

Olen heikkona kaikkeen pieneen sisustustavaraan (kuten saattaa huomata) ja tee se itse-tekemiseen. Harvemmin hankkiudun vanhasta sisustustavarasta eroon, vaan vaihtelen näitä tilanteen ja fiiliksen mukaan. Silloin usein vanhakin tuntuu uudelta ja tulee ahaa-elämyksiä, kun ei muista omistaneensa jotain joka sitten jemmasta löytyy. Käyn paljon kirpputoreilla, joista teen löytöjä, mutta Lahdessa sisustusliikkeistä ehdottomasti lempparein on Millan putiikki.

Joulu on ihan lähellä, joten toivottavasti stressitasot ovat laskussa pikkuhiljaa! 🙂 Ensi kerralla lisää noista tee se itse-projekteista.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.