VALIKKO
18.8.2019 19:48

Mummokonkelin uudet kuviot

Mitä pitää tehdä, kun jokin ajatus tai visio pyörii päässä eikä anna rauhaa? Varsinkin silloin, jos on kaksi viikkoa tyhjää kalenterissa? No tietysti toteuttaa tämä visio!

Viime talvena Lapin reissulla näin postilaatikkotelineenä vanhan pyörän, siis oikean kunnon mummon pyörän. Se oli maalattu valkoiseksi ja sen sarvissa roikkui lyhdyt. Kaiken sen lumimäärän keskellä se näytti hirmuisen kauniilta. Ajattelin silloin, että meillekin sopisi tuollainen.

Tehtiin elokuun alussa pikavisiitti Lappiin ja tämä muisto nousi mieleen. Olin juuri aloittanut kesäloman ja päätin loman aikana toteuttaa tämän vision.

Tuumasta toimeen

Autossa kotimatkalla mulla ei ollut mitään muuta kuin aikaa, joten kirjoitin Facebookissa meidän alueen kirppisryhmään ja kyselin, löytyisikö keneltäkään ylimääräistä mummopyörää. Sain heti viestin naapurilta, joka lähetti kuvan tarpeeksi mummomaisesta pyörästä. Jo heti seuraavana päivänä kipitin tuohon parin talon päähän noutamaan pyörää. Ihme ettei kukaan soittanut poliiseja perään kun vedin perässäni pitkin katua lukossa olevaa, tyhjärenkaista pyörää 😀

Kaunotar muutaman vuoden takaa.

Seuraavaksi suuntasin Motonetistä ostamaan harmaata spraymaalia, joka oli juuri metallille tarkoitettu ja saman sarjan lakkaa. Ostin myös muutaman aidan tukitolpan, joihin siis pyörä oli tarkoitus kiinnittää. Naapurini ei halunnut pyörästä mitään maksua, joten projektin kustannukset koostuivat noista tolpista, maaleista, numerotarroista ja uudesta postilaatikosta (eli siis noin 45€).

Maalausprojekti olikin sitten melkein koko kesälomani tauolla, koska aikalailla koko tuon ajan satoi vettä.

Kun sadepäivät vihdoin loppuivat..

Tänä viikonloppuna, kun oli vihdoinkin aurinkoista ja kuivaa, tartuin spraypulloon. En sen kummemmin putsannut pyörää, rupesin vain suihkimaan.

Kaunotar koki muodonmuutoksen harmaaksi.

Maalia kului melkein kaksi pulloa, lakkaa riitti yksi ja sitäkin jäi vielä seuraavaan projektiin. Kun miehen kanssa hiissattiin pyörä tuohon tienvarteen ja ruvettiin kiinnityshommiin, todettiin että tolppia pitää hakea vielä muutama lisää.

Tässä siis entinen, hyvin palvellut postilaatikko ja sen pidike.

 

Lopputulos.

Tulos näytti juuri siltä, mitä halusinkin! Pyörästä puuttuu enää syksyn kukat, myöhemmin laitan lyhdyn ja kynttilöitä tuohon. Niin helppo ja mukava projekti oli, että kaikille vastaavaa pohtiville voin suositella lämpimästi!

Jännittävää nähdä, löytyykö huomenna postia uudesta laatikosta.. 😉

Kommentit

  • Nimetön Aiski

    No aika söpö on. Voisin ottaa samanlaisen projektin!

     2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.