VALIKKO
14.12.2017 14:17

Parasta arkiruokaa: pasta mifunello

En ole mikään kokki kolmonen, mutta tämä ohje on pakko jakaa! Niin nopea tehdä ja niiiin maukas. Unohtakaa ne mifupallerot, jotka muistuttaa raejuustoa, nämä mifusuikaleet eivät maultaan muistuta niitä palleroita ollenkaan. Ja taustaksi vielä: tykkään kanasta, mutta inhoan niitä vaaleita ketkuja ja usein jokunen kanapalanen jää syömättä. Ainakin nämä maustamattomat mifusuikaleet maistuvat mielestäni (ja miehenkin mielestä) aivan kanalta eikä tarvitse huolehtia ketkuista, vaan joka palan voi huoletta laittaa suuhunsa!

Ohje suoraan Valion sivuilta:

200g spagettia
1 sitruuna
1 dl vihreitä oliiveja (itse jätin nämä pois)
1 rkl oivariini juoksevaa
1 pkt Mifu suikaleita original
2 dl ruokakermaa
1/2-1 dl pastan keitinvettä
1 dl Mustaleima raastetta
1 tl sokeria, ½ tl suolaa sekä mustapippuria myllystä. Päälle tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna.
– Valmista spagetti suolalla maustetussa vedessä
– pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu, viipaloi oliivit
– kuumenna rasva pannulla, lisää mifu ja ruskista kevyesti
– lisää oliivit ja sitruunan kuoriraaste, paista vielä hetki
– lisää ruokakerma, pastan keitinvesi, juustoraaste, sitruunamehua, sokeri, suola ja mustapippuri
– yhdistä kastike ja spagetti, tarjoa heti juustoraasteen kanssa.

 

Reseptin ravintosisältö (sitä kaipaaville)

Energia 206 kcal / 100g, Proteiini (g) 11, Hiilihydraatit (g) 16, Rasvat (g) 10, Ravintokuitu (g) 2, Kalsium (mg) 316

Ohje löytyy tosiaan pasta mifunellon nimellä Valion sivuilta. Ohjeessa mainitaan myös, että sitruunan kuoriraasteen ja sitruunamehun tilalla voi käyttää myös maustettua ruokakermaa. Testasin tätä myös jollakin sitruunaruokakermalla, mutta siitä ei totisesti tullut yhtä hyvää. Pasta mifunelloa on meidän keittiössä valmistettu nyt useampaan otteeseen ja mieheni (joka alkuun oli todella skeptinen) on myöskin tykästynyt tähän ruokaan. Ajattelin ensi kerralla kokeilla maustamatonta ruokakermaa (tai sitten juustoista) ja yhdistää siihen mustapippurijuuston. Katsotaan kuinka käy..

Meidän keittiössä harvemmin tosiaan laitetaan oikeaa ruokaa. Uunissa valmistuu lähinnä pullat, pannarit ja muut herkut (minun toimesta). Mies saattaa joskus innostua tekemään jotain helppoa ja nopeaa, kuten jauhelihakastiketta ja spagettia, mutta muuten elämme leivällä ja pikaruoalla. Meidän onneksemme Burger King avattiin tänä syksynä jokusen kilometrin päähän.. 🙂

Onko teille mifusuikaleet (tai jopa mifunello) tuttuja tai aiotteko ehkä vielä kokeilla?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.