VALIKKO
4.6.2018 09:30

Projekti nimeltä istutuslaatikot

Sain viime kesänä ystävältä lavakauluksia, jotka eivät sateisen kesän (ja vesivahingon korjaamisen) takia päässeet koskaan pihalle. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja sanoin miehelle, että tämän viikonlopun homma on laittaa ne kuntoon!

Osa 1

Kun saatiin laatikot autotallista ulos, käsiteltiin kaulukset puusuojalla (etteivät heti lahoa pystyyn) ja laitettiin reunoihin etanateipit. Jostain syystä näinkin kuivalla niitä riittää hirveästi, onko tähän jokin fiksu selitys? Joka tapauksessa tuon teipin pitäisi pitää etanat loitolla. Etanoiden lima reagoi kupariin niin, että ne saavat pienen sähköiskun, mutta eivät kuole siihen. Toivottavasti tajuavat pysyä kaukana!

Osa 2

Seuraavaksi lähdettiin hakemaan multaa ja taimia. Ostettiin Kodin Terrasta 11 kappaletta 40 litran multasäkkejä sekä mansikan taimia. Noukittiin lisäksi Plantagenista kurkun ja kesäkurpitsan taimet, kotona olikin valmiiksi jo ruohosipuli sekä härkäpapu. Tosin laatikoiden täyttövaiheessa huomattiin, että multaa ei ollut tarpeeksi.. 😀 Onneksi mies halusi välttämättä hakea sitä samantien lisää.

Napattiin mansikoita vielä Plantagenistakin, nyt on tulossa sekä makeita että hapahkoja mansikoita. Jännää!

Osa 3

Ja valmis mansikkalaatikko! Tässä toisessa on siis ainoastaan mansikat plus pari samettikukkaa pitämään ötvänät loitolla.

Ja toisessa laatikossa loput taimet. Kuvasta puuttuu ruohosipuli ja härkäpapu, koska alkuunsa unohdin niiden olemassaolon kokonaan. Tässäkin laatikossa on muutama samettikukka ja kaksi laventelia, huhun mukaan ne pitävät muurahaiset ynnä muut poissa. Katsotaan..

Laatikot päätyivät vierekkäin alapihalle, autotallin viereen. Olisin halunnut laatikot yläpihalle, jotta ne olisivat ulko-oven lähellä 😀 Asiaa tarkasteltuani totesin, ettei yläpihalle paista tarpeeksi aurinko, joten ne piti sijoittaa pidemmän matkan päähän.

Myös Nipsu oli innokkaana auttamassa.

 

Ensi viikonloppuna saadaankin olla ainakin yksi päivä pois pihahommista, kun lähdetään Flamingoon hieman sinne spa-puolelle rentoutumaan. Samalla reissulla käydään Porvoossa ja toivonkin, että ehdittäisiin pyörähtämään muutamassa liikkeessä.. 🙂 Vaikka kesä ja oma piha ovat ihana asia, ne saavat hetkeksi jäädä ja toivon mukaan ensi kerralla palaan asiaan sisustusjuttujen parissa! Tein muuten blogille oman Instagram-tilin, joka löytyy nimellä villapohjola. Se päivittyy useammin kuin blogi ja olisinkin kiitollinen jos ottaisitte sen seurantaan 🙂

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.