VALIKKO
22.12.2017 09:45

Tee itse ja saat sellaista kuin haluat

En koskaan ole ollut kovinkaan näppärä käsistäni, mutta mitäs sitten tapahtui kun äiti opetti minut kutomaan sukkia? No innostuin niin, että itse tekeminen ei jäänyt pelkästään niihin sukkiin.

Projekti nro 1

Vaarin vanha kirjahylly, josta yläosa purettiin. Hioin kauttaaltaan ja pakkeloin kannen reiät (liittyen yläosan kiinnitykseen) ja kalustemaalilla sohin menemään. Netistä tilasin nuo uudet nupit, mutta en kuollaksenikaan muista putiikin nimeä. Tuo toimii meillä nyt makuuhuoneessa liinavaatesäilyttimenä ja kannen esineetkin ovat vaihtuneet moneen otteeseen.

Projekti nro 2

Äitini oli pitkään puhunut tietyistä 60-luvun jakkaroista. Viime keväänä oltiin yhden koulun huutokaupassa, jossa samassa oli kirppis. Siellä eräs nainen myi näitä ja eihän äitini voinut niitä sinne jättää. Myyjä halusi myydä kaikki neljä kerralla ja suostuin ostamaan äidiltäni kaksi (koska hän halusi vain kahta). En alkuunsa keksinyt mitä näille teen tai mihin ne laitan, mutta hetken Pinterestiä selattuani ihastuinkin jakkaroihin. Nämäkin hioin kevyesti ja taas kalustemaalia päälle. Olen onnellinen (ja ylpeä) lopputuloksesta. Näin jossain kuvan, että näitä on myös korkeampana versiona. Heti heräsi visio yöpöydistä, mutta katsotaan.. 🙂

Projekti nro 3

Olin pitkään kaipaillut meidän eteiseen lisäsäilytystilaa sekä penkkiä, jossa laittaa kenkiä jalkaan tai istua saunan jälkeen. Löysin sattumalta tämän täysmäntyisen vanhan puhelinpöydän tori.fistä, huimaan 15 euron hintaan. Ja eikun taas hiomaan, ostamaan vetimiä ja maalaamaan.

Vaikka nämä eivät mitään isompia hommia olekaan olleet, niin silti näistä on herännyt into tehdä ja fiksata itse lisää. Onneksi en nyt ole tehnyt mitään löytöjä, meiltä loppuu tilakin ihan pian 🙂 Toki oma kustannuseränsä on nuo maalit ja vetimet/nupit, kai samaan hintaan saisi kaupasta jo uutta. Itselle näissä ainakin on jujuna ollut juuri se itse tekeminen, tuloksen näkeminen ja se fiilis että ”hitsi, minäkin osaan”:D Olen toki villasukkiakin tässä tehnyt, pillihimmeli on vielä vähän kesken ja virkkaamaankin pitäisi opetella, että saisin yhden korin tehtyä (matskut jo löytyykin, taito vaan puuttuu). Niin ja yhden (teko)eukalyptuskranssinkin kokeilin tehdä, ehkä seuraavasta versiosta tulee kauniimpi..

Ei se ulkonäkö vaan se, että se on itse tehty. Onko jakaa vinkkejä pikkuprojekteista, joita voisin kokeilla seuraavaksi? Myös virkkuuohjeita otetaan vastaan.. 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.