VALIKKO
3.1.2018 19:42

Testissä: kalkkimaalin kaksi eri muotoa

Jos et ole kalkkimaalien ystävä, älä lue pidemmälle. Ostin tuolta aiemmin mainitsemaltani Hämeenlinnan reissulta pullon kalkkimaalisprayta. Yhtenä iltana suhautin testinä maljakon harmaaksi ja avot – kuin eri tuote! Olin aikasemmin ostanut siis Kärkkäiseltä kaksi maljakkoa, kuvassa vasemmalla koskematon ja oikealla maalattu. Kalkkimaalisprayn väriksi valitsin tuollaisen harmaan ja voi vitsi miten makea siitä tuli! Vähän jopa betoni-efektinen. Toinen maljakko odottaa vuoroaan 🙂 Täältä muuten löytyy tuo spray.

Maljakoiden uusi kuosi

Tuotteena kalkkimaali on minulle uusi juttu ja tämä olikin ensikosketuksena kyseiseen tuotteeseen. Innostuin niin, että ostin toiselta Kärkkäisen reissulta ihan tuubissa olevaa valkoista kalkkimaalia ja maalasin sillä meidän ruskean kukkatelineen (tästä ei ole kuvaa) ja siitä tuli ihan eri näköinen. Täytyy sanoa, että tykkäsin enempi tuolla spraylla maalaamisesta. Valkosta kalkkimaalia vetelin telalla kukkatelineeseen ja kyllä siihen kului aikaa ja jaksamista. Jatkossa ostan kyllä vaan noita spray-muodossa olevia, vinkkinä siis muillekin! Se oli helppoa ja nopeaa. Kalkkimaalihan muutenkin kuivuu tosi nopeasti, 15-30 minuuttia, mikä sopii minulle (kaikki heti mulle nyt valmiina) enemmän kuin hyvin.

DIY riippuhylly

Toinen, mikä miehen kanssa askarreltiin muutamana päivänä, on roikkuva kukka/koristehylly. Hakolan valikoimista saattaa löytyä samantyyppinen, mutta koska tee se itse-innostus on edelleen kova, tehtiin itse! Haettiin Kodin terrasta juuttinarua, valmiita hyllylevyjä ja kattokiinnikkeet ja eikun hommiin. Ja koko satsi maksoi siis semmoisen 30 euroa! Saatoin enempi olla suunnittelijan roolissa ja mies sitten puuseppänä.

Mielestäni siitä tuli todella hieno. Hyllyissä on yksi koko pienemmille (yrtti)ruukuille ja toinen koko isommille, tavallisille kukkaruukuille. Hieman pelättiin miten hylly kestää katossa, kun huomattiin meidän katon olevakin sellaista höttöainesta (huom. hyvin on pysynyt 😀 ). Olin kaavaillut maalaavani hyllyt mutta tykästyin tuohon luonnolliseen lookkiin joten se jää noin. Onko kellään muuten suositella jotain kasvilamppua/valaisinta? Saattaisin tarvita hieman toisenlaisen kun tuon pelkän lampun, joka roikkuu johdossa 😀

Summa summarum

Suosittelen kalkkimaalia kaikille, jotka haluavat vanhaan huonekaluun tai esineeseen uutta ilmettä. Lisäksi kehun vielä kerran tuota spray-versiota, olen melkeinpä ihastunut sen helppouteen. Toiseksi, tuo riippuhyllyn tekeminen oli kovin helppoa, varmasti vastaavia projekteja nähdään jatkossakin. Molemmat ideat saivat sitäpaitsi alkunsa myöhäisillan Pinterest-selailuista.. Vaarallista.

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!

Kommentit

 • Reettas

  Vahingossa, avointen välilehtien sekamelskaselailusta aukeni blogisi. Ihanan kannustava ja rehellinen sävy huokuu teksteistäsi. Ja ilo! Jeee, vahinkoja lisää kiitos. 😉 Ihanaa alkanutta vuotta 2018! Kiitos, tulen jatkossakin <3

   1
  • Essi

   Iloa varsinkin, jos ei muuta 😀 Ihana kommentti kaikinpuolin, kiitos! <3

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.