VALIKKO
19.12.2018 14:15

Testissä kalkkimaalisabluuna

Kaupallinen yhteistyö: Pintyplus Suomi

Sain jokunen aika sitten testiin Pintyplussalta pari sävyä eggshell-maaleja, kultaisen metallisävyisen maalin sekä sabluunan kalkkimaaleille.

Noita uusia maaleja en vielä ole testannut, mutta tänään testiin pääsi sabluuna.

Projektina työkalupakki

Löysin kesällä roskalavalta sympaattisen puisen työkalupakin, jonka oli tehnyt joku Mikko 5b-luokalta. En voinut jättää pakkia lavalle, vaan annoin sille kodin meiltä.

Maalasin pakin tavallisella spraymaalilla ensin valkoiseksi. Jostain syystä ostamani mattavalkoinen ei ollut tarpeeksi peittävää, vaikka sitä miten suhi niin maalasin päälle vielä valkoisella kalkkimaalilla kerroksen.

Yksi kerros kalkkimaalia päälle riitti tekemään väristä tarpeeksi peittävän makuuni.

Sabluunan käyttö

Näitä erityisesti kalkkimaaleille tarkoitettuja sabluunoita löytyy kaiken kaikkiaan kymmenen erilaista kuviota, joista valitsin itselleni tuollaisen kovin koristeellisen yksilön numero neljä.

Sabluunan koko on 30cmx30cm ja sehän itsessään on hyvin helppokäyttöinen, ongelmaksi muodostui se, että olin halunnut tehdä pakkiin kuviot hopeisella maalilla mutta hopeaa mulla ei tietenkään ollut tähän hätään 😀 Tein vähän vaikeamman kautta ja käytin kuvioiden tekoon hopeista kalkkimaalikynää.

Olen aikaisemminkin kirjoitellut noista kynistä ja edelleen pakko hehkuttaa niiden helppokäyttöisyyttä, hajuttomuutta (iso plussa tälläiselle semiastmaatikolle) ja ilmeisen pitkää käyttöikää: keväällä olen nuo avannut ja käyttänyt sen jälkeen ehkä kerran eikä yksikään ollut kuivanut!

Tolla tussilla nuo pienet pisteet oli mahdottoman hankala tehdä. Todella hyvä idea jos oikeasti käyttää sabluunan kanssa sprayta tai maalia, noiden tussien kanssa pientä suhraamista mutta tulipahan kokeiltua. Käytön jälkeen pesin sabluunan lämpöisellä vedellä ja siitä tuli kuin uusi.

Pakissa on nyt lakkakerros kuivumassa, mutta kunhan se on valmis niin olen keksinyt jo monta käyttötapaa pakille: pesuainepakki (esimerkiksi vessaa varten), kasvialusta (esimerkiksi jollekin köynnökselle tai muratille) tai eteiseen postia varten.

Kaiken kaikkiaan hyvä keksintö tuo sabluuna, varmasti pääsee käyttöön jatkossakin ja melkein tekisi mieli tilata toisellakin kuviolla! Näitä saa esimerkiksi KodinSyke-verkkokaupasta.

Seuraavaksi listalla olisi tuunata roskiksesta löydetty täyspuinen tarjoiluvaunu, vaikkakin ei mulla ole sille paikkaa välttämättä 😀 Palataan aiheeseen kun keksin värin sille sekä aikaa kalenteriin.

Ihanaa ja lumentäytteistä loppuviikkoa kaikille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.