VALIKKO
3.3.2018 09:28

Toinen kevät omassa talossa

Ostimme talomme tosiaan kesällä 2016, mutta pääsimme muuttamaan vasta syksyllä. Kesähän oli jo ohi ja omakotitaloasuminen alkoikin pihan haravoinnilla ja talon laittoon talvea kohti. Talvi ei tosiaan ole lempiasioitani kylmyyden ja lumen takia, joten odotan aina kevättä ja kesää todella paljon. Voi johtua myös siitä, että olen maaliskuun lopussa syntynyt lapsi ja odotan vain synttäreitä..

Kevät 2017

Vuosi sitten keväällä odotin innolla pihan laittamista kuntoon. Ja taas haravoitiin talven jäljiltä, ostettiin kukkia ja siemeniä istutettavaksi, mietittiin kasvimaan paikkaa ja vaikka mitä muuta.

Eteinen oli hieman eri näköinen vuosi sitten.

Aurinko paistoi ihanasti olohuoneen ikkunasta sisään ja ilmeisesti Nipsukin nautti siitä.

Kävin inspiroitumassa Kevätmessuilla.

Kodin Terrasta haettiin orvokkeja, pelargonioita ja muita koristamaan pihaa.

Samaan syssyyn piti tietysti kaivaa aurinkokennovalaisimetkin esille.

Ja koska lempijuomani Coca Colan lisäksi on kuohuviini, saatoin pihatöiden ohella nauttia lasillisen ja ihastella omaa pihaa.

Oman pihan plussat

+Mahdollinen oma kasvimaa (ei tarvitse käyttää esimerkiksi kaupungin vuokrapalstoja tai ostaa kaikkea kaupasta)

+Omat omenapuut ja marjapensaat

+Oman pihan eteen saa tehdä juuri niin vähän tai niin paljon kuin itse haluaa (eikös kerrostaloissa ole jonkin sortin talkoot?)

+Häiritsevien puiden tai pensaiden poistaminen (ei tarvitse kärsiä eikä kysellä lupia niiden poistamiseen)

+Paljon enempi tilaa kuin parvekkeella tai pienellä terassialueella

+Grillaaminen juuri silloin kuin siltä tuntuu

Oman pihan miinukset

-Meillä nurmikon leikkuu vie kauan aikaa ison tontin takia (ongelmahan ratkeaisi pienemmällä tontilla)

-Syksy/kevät haravoinnit (suotavaa, mutta ei tietenkään pakolliset. Viime syksynä me ei jaksettu tehdä tätä..)

-Me aidattiin koiraa varten pieni osio yläpihalta ja huomasin, että aita pitäisi (taas) maalata (eihän tämäkään pakollinen ole, mutta yleisilme kärsii jos aita näyttää surkealta)

-Rikkaruohot

-Yleinen valinnan vaikeus, mitä sitä haluaa pihalleen. Paviljonki, pieni terassi, grillikatos, kesähuone, kasvihuone…

Kevät 2018

Koska maaliskuu on kevään ensimmäinen kuukausi, lähtölaskenta on jo alkanut. Odotan, että pian pääsee vaihtamaan kasveille multia, ostamaan pihalle uusia kukkia, kasaamaan paviljongin, grillaamaan ja leikkaamaan nurmikkoa. Myös tänä vuonna järjestetään Kevätmessut, joihin aion ehdottomasti osallistua. Messuthan sisältävät puutarhaosuuden lisäksi myös sisustamista, rakennus/remontti-ideoita ja lähi/luomuruokaa.

Tänä keväänä aion oikeasti myös haravoida pihan, poistaa muutamia pensaita ja kaataa huonoja omenapuita. Autotallissa odottaa myös trampoliini kevään ja kesän hyötyliikuntahetkiä varten 😀 Lasken myös jo päiviä kesän Maltan reissuun, Summer up-festareille sekä ystävän järjestämiin kesäjuhliin.

Nyt kun miettii niin ihanaa, että on paljon mitä odottaa!

Rentouttavaa viikonloppua kaikille 🙂

Kommentit

 • Anni

  Ihania kuvia! 🙂
  Mekin muutettiin mieheni kanssa omaan kotiin pari vuotta sitten, syksyllä. Rakastan omaa pihaa ja sitä, että sen voi laittaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa (kuten kodin sisältäkin)!

   1
  • Essi

   Oi kiitos! Juu ihan parasta että saa laittaa sen näköiseksi kuin haluaa 🙂 tai olla laittamatta lainkaan, jos siltä tuntuu! Onko teillä vanhempi vai uudempi koti? 🙂

    0
   • Anni

    Sekin on totta! Meillä jää tänä vuonna kaikki istutukset sun muut laittamatta, kun meille tuli koiranpentu joka tykkää kaivaa.. 😀 meillä on kohtuullisen uusi koti, 70-luvulla rakennettu. Onko teidän koti milloin rakennettu? 🙂

     0
    • Essi

     Meidän vanhus on rakennettu joskus 40-luvulla 😀

      1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.