VALIKKO
11.12.2017 20:19

Vesivahinko ja eläminen sen kanssa

Loppuvuodesta 2016 meillä hajosi lämminvesivaraajasta vastus ja päätettiin vaihtaa koko varaaja uuteen. Tammikuun alussa 2017 putkimies kävi vaihtamassa uuden ja seuraavana päivänä mies soittaa mulle: ”älä nyt saa slaagia kun tuut kotiin mutta meillä lattiat lainehtii ja varaaja on melkein palanut”. Voin kertoa, kyllä siinä itku tuli kun pääs kotiin. Varaaja oli tosiaan vessassa ja sieltä se oli vuotanut lattiakaivoon mutta lopuksi tullut niin kovalla paineella, että letku oli kääntynyt eteiseen ja senkin lattia lainehti. Parketti oli kirjaimellisesti aivan käppyrällä ja seiniinkin vesi oli ehtinyt nousta.  Nelisen kuukautta läheteltiin raportteja ym vakuutusyhtiöön ja lopuksi tuli päätös että putkimiehen vakuutusyhtiö korvaa vahingon korjauksen. Siitä lähtikin armoton laattojen ja lattioiden valitseminen 😀 Kaiken kaikkiaan vahingosta loppuun kesti 7 kuukautta.

Prosessi:

Tässä vessa ennen. Eli valkoinen lattia ja (mielestäni) rumat harmaansiniset laatat. Pönttö on tossa altaan vieressä ja varaaja oli tuossa vasemmalla.

Ja TADAA, tässä meidän uusi, ihana vessa. Tumman harmaa lattia ja vaaleat seinät. Halusin jättää vanhasta vessasta tuon peilin sekä pyyhenaulakon ja wc-paperitelineen. Lämminvesivaraaja siirty tosiaan vessasta saunaan eli meillä meni extrana (omasta pussista) sauna ja pesuhuone myös remppaan.

Saunasta eikä pesuhuoneesta ei ole valitettavasti ennen-kuvaa mutta vaaleat seinät violeteilla tehostelaatoille ja sellainen vaaleanruskeakuvioinen lattia, KAMALA 😀 80-luvulla viimeksi rempattu ja sen oli näköinenkin.

Tältä pesuhuone näyttää nyt. Lattia on vaaleanharmaa.

Olen tyytyväinen lopputulokseen, mutta kyllä sitä tuli pitkään itkeskeltyä että miten sattui juuri meille. Ja totta kai aina kotona ollessa, sitä kaaosta katsellessa, kyllä se iski päin näköä ja taas itkettiin.

Summa summarum:

Vaikka vahinko tuntui alkuun maailmanlopulta, omakotitaloasuminen kamalalta ja illat meni itkiessä, lopputulos on kuitenkin tähän päivään päivitetty (niin ulkoisesti kuin kaikkien määräysten kannalta) ja oman näköinen. Eteisestä ei ole kummempia kuvia, tapetit ja parketin väri vaihtui. Tosin vanhan parketin alta paljastui ihana puulattia, harmi että se oli niin vetinen ettei sitä voitu enää pelastaa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.