VALIKKO
4.7.2019 13:32

100% kotimaista villalankaa: Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä Mikkelissä

Pirtin Kehräämö

Pirtin Kehräämö tehtaanmyymälä

Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä

 

Mökillä koko 9 päivän loman ajan oli kylmää, tuuli kovasti, satoi tai ukkosti. Mutta ei hätää, lanka ei loppunut kesken! Siitä piti huolen mökin lähellä sijaitseva Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä.

Myymälä löytyy Hiirolasta, noin 15 km Mikkelistä Pieksämäelle päin (Kehräämöntie 2, 51520 Hiirola). Se on avoinna ma-pe 8-16. Tämän vuoksi pääsen käymään valitettavan harvoin tuolla lankataivaassa. Mökille kun tulee yleensä mentyä perjantai-iltana ja palattua sunnuntaina. Nyt oli kuitenkin taas hyvää aikaa sadepäivänä lähteä shoppailemaan. Ja ostettavaahan löytyikin. Enemmän kun pettymysten käsityöreissulla Tallinnaan (voit lukea siitä klikkaamalla tästä).

Pirtin Kehräämö on perustettu vuonna 1948 ja sen omistaa Lammastaloussäätiö. Kehräämön periaatteena on ollut alusta asti käyttää VAIN JA AINOASTAAN KOTIMAISTEN LAMPAIDEN VILLAA. Villaa ostetaan lammastiloilta ympäri Suomen. Pirtin Kehräämö on suurin yksityinen suomalaisen villan jalostaja. Kehräämö käyttää villaa vuosittain yli 50 000 kiloa. Tämä määrä vastaa noin puolta suomen villan tuotannosta! Tehdas ja sen vesi lämpenevät maalämmöllä, käytetty sähkö on vesisähköä. Pirtin Kehräämö haluaa tuottaa laadukkaita lankoja ekologisia arvoja kunnioittaen ja toimintaa pyritään koko ajan kehittämään tältä pohjalta.

Lampaan villan lisäksi tehdas valmistaa myös sekoitelankoja, joihin käytetään villan lisäksi koiran, laaman, alpakan ja angorakanin karvaa. Olen joskus tehnyt lapaset koiran karvaa sisältävästä langasta. Ne olivat miellyttävän pehmeät ja lämpöiset. Kehräämön valikoimassa on myös huovutusvillaa.

Pirtin kehräämöstä voit lukea lisää: klikkaa tästä.

Ja näitä ihania lankoja saa tilattua myös verkkokaupasta, jos ei tehtaalle pääse: klikkaa tästä. Lisäksi heidän tuotteitaan löytää monilta käsityömessuilta ja käsityöliikkeistä ympäri Suomen.

Pirtin Kehräämö kokemuksia

Mitäpä tarttui matkaan? Hahtuvaa huovutettaviin tossuihin ja lapasiin. Sukkalankaa villasukkia varten. Kaikki yhteensä 15 €. Ei paha! Olisin kyllä voinut ostaa jos vaikka mitä, mutta budjettini oli tällä hetkellä kovin rajallinen.

Pirtin Kehräämö

Lankoja löytyy useita paksuuksia ja ihania värejä. Ja nuo hahtuvakiekot on kun karkkeja!

Pirtin Kehräämö

Voi miun lempivärit! Keltainen, petrooli, lime, violetti, oranssi… Voisin ottaa vaikka kaikki.

Kotimaista villalankaa

Hahtuvalankoja on myös vaikka mitä värejä. Tehtaanmyymälässä on myynnissä myös valmiita töitä. Ja ohjeita eri juttuihin kannattaa kysyä 😉

Hahtuvalanka

Kaikki käytetty villa on 100 % kotimaista!

 

Kommentit

 • Melissa

  Mukava kuulla, että suomalaista lampaanvillaa käytetään eikä kaikkea jouduta polttamaan.

   0
  • Jamiela Ruotsalainen

   Nimenomaan! Tuntuu hullulta, että kotimaista raaka-ainetta poltetaan ja samaan aikaan tuodaan ulkomailta villaa.

    0
 • Diiskuneiti

  Onpa ihanan näköinen myymälä ja tuotteet kuulostavat laadukkailta ja ekologisilta! 🙂

   0
 • tuulanneli

  Onpas kivannäköinen myymälä. Todella hienoa, että kotimaista lampaanvilla käytetään hyödyksi.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.