VALIKKO
29.4.2017 14:26

Gluteenittomat pikamunkit eivät nostatusta tarvitse


Gluteenittomat pikamunkit eivät nostatusta tarvitse

Pikamunkit kohottaa leivinjauhe, joten niitä ei tarvitse nostattaa. Sekoitat vain taikinan ja paistat öljyssä pikkumunkeiksi. Taikinasta tulee noin 20 kpl pieniä munkkeja.

Taikinan ainekset:
  • 50 g voita
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 2,5 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
  • 1 rkl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
Kypsentämiseen 7-8 dl rypsiöljyä
Sokeroimiseen Siro erikoishienoa sokeria (myös tavallinen hieno sokeri käy).
Valmistus:
Pehmennä voi, esimerkiksi mikrossa sulatusteholla 1 minuutti. Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja kananmuna. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuorta noin 1 tl. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää, jotta munkeista tulee kuohkeita. 
Pyöritä taikinasta jauhotetuin käsin pieniä palloja. Kypsennä munkkeja 4-5 kpl erissä. Paista rasvassa noin 3 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta reikäkauhalla munkit öljystä, valuta hetki talouspaperin päällä ja pyörittele sokerissa lämpiminä. Parhaimmillaan nämä ovat heti tuoreina.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.