VALIKKO
13.8.2019 16:00

Gluteenittomat uunilihapiirakat meksikolaisella twistillä

Uunilihapiirakat gluteeniton ohje meksikolainen

Taikina:

  • 5 dl lämmintä vettä (42-astetta)
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 8 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton härkäpapujauhoseos
  • 2 rkl öljyä

Täyte:

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 pkt (250 g) Uncle Ben’s valmisriisi meksikolainen
  • 2-3 rkl Koskenlaskija ruoka Cheddar

Päälle:

  • Juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

Valmista ensin täyte. Ruskista jauheliha ja lämmitä valmisriisi ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Mittaa lämmin vesi kulhoon ja lisää siihen suola. Sekoita kuivahiiva noin puoleen jauhomäärästä, ja sekoita ne taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa kunnolla sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Kauli taikina noin 0,5 cm paksuiseksi, ja ota siitä muotilla pyöreitä piirakoita. Muotiksi käy esim. pieni lautanen tai pakastusrasia. Levitä täytettä toiselle puoliskolle. Käännä toinen puoli täytteen päälle ja painele puolikuun ulkoreuna hyvin kiinni. Kohota liinan alla puoli tuntia. Pistele haarukalla reikiä kuoreen ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Voitele uunista tulon jälkeen piirakat voisulalla, peitä leivinpaperilla ja pyyhkellä ja anna jäähtyä.

Uunilihapiirakat gluteeniton ohje härkäpapujauho meksikolainen

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.