VALIKKO
18.7.2019 14:04

Helppo ja nopea kinkkupiirakka -gluteeniton, laktoositon ja munaton

Kinkkupiirakka gluteeniton, munaton, laktoositon ohje

Harvinainen hetki, kun meidän jääkaapissa kinkkusiivuissa meinaa päiväys tulla vastaan. Yleensä ne ovat aina loppu. Siitäpä se idea sitten taas lähti. Jotain helppoa ja nopeaa iltapäiväkahville pitäisi olla, ja jääkaapista löytyvistä tavaroista. Syöjien ruokarajoitteet huomioiden. Mutta ei hajuton, väritön ja mauton.

Pohja:

  • 1 prk kermaviiliä (laktoositon)
  • 2 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta (tai laktoositon juokseva margariini)
  • 4,5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuotteen rouheinen)
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 150 g ohuen ohutta saunapalvikinkkua
  • 3 dl pikariisiä (keittämättömänä)
  • 1,5 dl vettä riisin keittoon
  • 1 dl kuohukermaa (laktoositon)
  • mausteita maun mukaan

Tee ensin pohja. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, ja sitten muut ainekset esim. puuhaarukalla. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.Gluteeniton, laktoositon, munaton piirakka ohje

Kiehauta vesi ja mausta se. Mausteita voi käyttää maun mukaan, itse laitoin suolaa ja grillimaustetta ja chiliä. Nosta kattila liedeltä, sekoita riisit veteen ja anna hautua kannen alla 3 min. Silppua kinkkusiivut pieneksi silpuksi. Sekoita kinkkusilppu ja kerma riisiin.

Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä täyte päälle.

Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Kommentit

  • Nimetön Nimetön

    Onpa kätevä, nopea ja vähän tiskiä!

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.