VALIKKO
5.9.2018 16:33

Helppo marjapiirakka, gluteeniton


Helppo marjapiirakka, gluteeniton

Tämä on simppeli perusohje, jota voi muokata helposti vaihtamalla eri marjoja. Marjoina voisi yhtä hyvin käyttää vaikka viinimarjoja tai vadelmia. Tällä kertaa pakastimesta löytyi mansikoita ja mustikoita. Gluteenittomista jauhoista tähän ohjeeseen käyvät lähes kaikki. Etenkin hienojakoisemmat toimivat erittäin hyvin. 
Ainekset:
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl gluteenittomia jauhoja 
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 200 g voita (tai margariinia)
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl marjoja 
Tarjoiluun
  • Vaahdottuvaa vaniljakastiketta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi. Lisää vaahtoon kuivat ainekset, maito ja sula voi vuorotellen vähän kerrassaan. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita puolet marjoistataikinaan.
Voitele vuoka (noin 25 x 35 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Ripottele loput marjat päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaahdotetun valiljakastikkeen kera. Tai maistuu se kyllä ihan sinälläänkin.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.