VALIKKO
3.8.2018 15:13

Helppo neulottu poncho valmistuu nopeasti isoilla puikoilla


Helppo neulottu poncho valmistuu nopeasti isoilla puikoilla

Muhkea neulepinta syntyy isoilla puikoilla ja kolminkertaisella langalla.

Tämä pikaponcho on todella helppo malli, joka valmistuu hujauksessa jättipuikoilla. Ajatus lähti siitä, että löysin kaapin kätköistä ikivanhaa Novita Samos Lollipop -lankaa. En ole itse asiassa koskaan keksinyt käyttöä tälle langalle, joten piti kokeilla jotain siitä saada aikaiseksi. Olen miettinyt tällaista muhkeaa neuletta olevaa ponchoa, joten ajattelin tehdä nyt testikappaleen tästä langasta. Itse asiassa tästähän tuli kivempi kun ajattelinkaan.
Lanka Novita Samos Lollipop 50 g = n. 90 m (50% puuvilla, 50% akryyli) noin 350 g. Tähän kävisi yhtälailla lähestulkoon mikä lanka tahansa. Lämpimmämmän saisi vaikka Nallella tai 7 Veikalla. Joku Merino olisi aivan ihana.
Puikot 20 mm
Neulotaan 3 kerällä yhtäaikaa, eli kolminkertaisella langalla.
Luo 30 silmukkaa. Neulemalli on yksinkertainen:
  • 1 krs. Kaikki oikein
  • 2 krs. 1 oikein, 1 nurin
Toista näitä kahta kerrosta kunnes työn pituus on noin 125 cm. Voit sovittaa välillä, sillä tämä on sopiva minun leveille harteilleni. 

Kun kappale on sopivan pituinen taita työ kuvan mukaisesti.Käännä sitten toinen reuna ja ompele sauma kiinni.Poncho takaa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.