VALIKKO
30.9.2019 16:07

Helppo tuubihuivi syntyy pelkillä oikeilla ja nurjilla silmukoilla

Tuubihuivi kaulahuivi helppo neulottu ohje 6 mm puikot kaupunkilanka

Tämä lanka on musta, joka kimaltelee vihreällä. Siihen sopii mielestäni yksinkertainen malli. Lankana on Kaupunkilanka Leikkipuisto (100 g = 320 m), jonka puikkosuositus olisi 3-4, mutta tässä huivissa on käytetty reilusti suurempaa puikkokokoa. Langan koostumus on 65% akryyli, 30% polyamidi ja 5% polyesteri. Lanka sopii mielestäni huiviin mukavasti, sillä se ei ainakaan minua kuitita. Toisaalta taas se ei välttämättä kestäisi kulutusta niin hyvin esim. villasukkina, sillä akryylilankojen sanotaan nyppyyntyvän helposti. Niidenkin laaduissa on eroja, ja vielä tällä käyttökokemuksella en osaa sanoa tämän langan kestosta. Koska olisi erittäin ikävää, jos oikein suuritöinen huivi nyppyyntyisi nopeasti, päätin kokeilla tätä todella yksinkertaista ja nopeatekoista mallia.

Huivin pituus on 1 kerä. Tästä tuli sen verran pitkä, että voin kietaista sen kaulaani 3 kertaa, jos haluaa kuvan mukaisesti tyköistuvamman. Kahdesti kietaistuna se taas jää löyhemmin asusteeksi.

Puikot 6 mm

Luo 33 s

 1. krs kaikki oikein
 2. krs 3 oikein, *1 nurin, 1 oikein*, toista *-* kunnes jäljellä on 3 s, neulo ne oikein

Toista kerroksia 1-2, kunnes lankaa on jäljellä vajaa metri. Päättele silmukat ja ompele kaulahuivi renkaaksi. Päättele langan päät.

Kun asetat nurjan puolen päälle päin, saat rosoisemman pinnan. Voit myös pukea huivin sileämpi oikea puoli päälle päin vaihteluksi.

Tuubihuivi kaulahuivi ohje helppo 6 mm puikot

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Tuopitää kokeilla!

   0
 • Nimetön Leena

  Hyvä selkeä ohje! Hain juuri tällaista ja nyt on työn alla

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.