VALIKKO
17.6.2019 12:57

Helppoja virkattuja tiskirättejä/siivousliinoja 3 mallia

virkattu tiskirätti ohje

Olen käyttänyt jo vuosia siivouksessa ja tiskipöydän pyyhkimisessä erilaisia puuvilla ja bambulangoista tehtyjä tiskirättejä. Ne ovat kauniita, kestäviä ja konepestäviä. Näitä on nopea tehdä, ja ne ovat hyviä matkakäsitöitä vaikka junamatkalle, kun menevät pieneen tilaan kassissa.

Lanka kaikissa Adlibris Bamboo Cotton (50% bambu, 50% puuvilla),100 g = 280 m. Koukkusuositus 3 mm, mutta minä tein 3,5 mm koukulla. Tiskirätti saa olla hieman löysempää jälken, niin se kuivuu nopeammin.

Lyhenteet:

kjs = ketjusilmukka

p = pylväs

hy = Hyppää yhden silmukan yli

Virkattu tiskirätti ohje

Malli 1 (petroolin sininen suurempi)
  • 1.krs: virkkaa 54 kjs + 3 kjs kääntymiseen
  • 2. krs. 3 ketjusilmukkaa korvaavat ensimmäisen pylvään, tee 3 p, 1 kjs ja hyppää yhden silmukan yli, *4 p, 1 kjs, hy*, toista *-* kerros loppuun, viimeisenä 4 p ja tee sitten 3 kjs kääntymiseen.
  • Jatka kerrosta 2, kunnes tiskirätti on mielestäsi sopivan kokoinen.
Virkattu ruutu tiskirätti
Malli 2 (Petroolin sininen pienempi)
  • Malli on nimeltään viktoriaaninen ristikkoruutu. Siihen erittäin hyvä ohje löytyy Koukuttamon sivuilta (klikkaa tästä ohjeeseen). Rätiksi olisi saanut tehdä lisäkerroksia, tästä jäi omaan makuuni hieman pieni. Tein tämän  opetellakseni mallin, enkä osannut etukäteen arvioida ruudun kokoa.
Virkattu tiskirätti ohje
Malli 3 (harmaa)
  • 1. kerros virkkaa 50 kjs + 1 kjs kääntymiseen
  • 2. kerros * 1 ks, 3 kjs, hyppää 3 s yli, 1 ks * toista *-* kerros loppuun, tee lopuksi 3 kjs kääntymiseen
  • 3. kerros * 5 p edellisen krs ketjusilmukkakaareen (silmukoiden ympäri)*, toista *-*kerros loppuun. Tee lopuksi 1 p ja 1 kjs kääntymiseen.
  • Toista kerroksia 2 ja 3, kunnes työ on sopivan kokoinen

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.