VALIKKO
7.7.2018 12:06

Kinkku-juustopiirakka pellillinen, gluteeniton

Kinkku-juustopiirakka pellillinen, gluteeniton

*Ohje on toteutettu yhteistyössä Virtasalmen Viljatuotteen kanssa.*
Helppoa ja simppeliä tarjottavaa, mutta tämä piirakka ei ole mikään kevytversio. Ennemminkin se on lauantai-illan herkku pitsan tilalle. Toki sitä voi tarjota yhtä lailla kahvipöydässäkin. Pellillinen piirakkaa riittää kuitenkin useammallekin syöjälle.
Kinkku-juustopiirakka pellillinen, gluteeniton (noin 20 annosta)
Pohja:
  • 150 g margariinia
  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl kylmää vettä
Täyte:
  • 350 g (1 pss) kinkkusuikaleita
  • 250 g (1 prk) Valio Koskenlaskija Ruoka Cheddar
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl juustoraastetta
Sekoita pehmeä rasva, juustoraaste ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Levitä taikina sitten leivinpaperin päälle pellille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia. 
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.