VALIKKO
17.7.2019 17:42

Kouvolan Asuntomessut -Onko olemassa muitakin värejä kuin mustaa ja valkoista?

WillaSarkossa ei ole skandinaavisen hillitty ja vaalea sisustus. Pidän väreistä. En halua omaan kotiini yhtään valkoista seinää. Olen käynyt parilla asuntomessuilla aiemminkin, ja en niiltäkään oikein ihmeitä löytänyt. Nyt messut on kuitenkin ”omalla kylällä” niin täytyyhän se käydä katsomassa.

Me kävimme messuilla tiistaina heti aamusta, mutta silti kohteisiin joutui välillä jonottamaan. Kuvaaminenkin oli hieman hankalaa, kun joku tönäisi tai jono liikkui. Ihmisiä oli kuitenkin taatusti vähemmän kun esim. viikonloppuna. Silloin olisin varmaan saanut jonkun paniikkikohtauksen. Kouvolan keskustasta menee näppärästi ilmainen non-stop bussikuljetus rautatie-asemalta messuille ja takaisin. Parkkia tarvitseville raviradalla on iso parkkipaikka ja sieltä on myös vastaava kuljetus.

Onneksi ei tullut mitään uuden kodin kokoisia heräteostoksia. Mutta ideoita näistä kuitenkin keksii joskus omaankin kotiin varastettaviksi. Toisaalta, juuri ideoiden varastamiseenhan messut oikeastaan on tarkoitettukin. Yksi idealamppu sen sijaan syttyi, ja se on nyt tuolla ajatushautomossa kehittymässä keskikerroksen vessan remontiksi.

Tämä taisi olla talo numero 1.

Kaunis musta kylppari

Näettekö tekin petroolinsinisen taustan, kullanvärisen peilin ja lamput, alle ehkä malja-allas kullanvärisellä hanalla. Mieluusti sellainen antiikkipatioitu kulta… Ai niin, te ette ole ehkä nähneet sitä meidän vessaa.

Tämä tapetti on kyllä myös ihan mielettömän kaunis, mutta meidän tilassa on myös suihku, joten tapetti ei sinällään ole hyvä ratkaisu.

Asuntomessut Kouvola 2019

Erikoinen sohva, kuin pilvi. Jotenkin kutsuva, kovasti tekisi mieli kokeilla onko se niin pehmeä kun miltä näyttää. Mutta sitä ei päässyt koe-istumaan.

Asuntomessut Kouvola

Minusta nämä vanhat rakennukset vaan ovat niin kauniita. Hienoa, että niitäkin on säilytetty.

Asuntomessut Koria

Mieletön pöytä! Kelpaisi kyllä meillekin!

Asuntomessut Kouvolassa

Korian silta saunassa, jännä valaisin ja taatusti personaallinen.

Asuntomessut taide 14 Kouvola 2019

Tämä koti oli erittäin mielenkiintoinen. Sen nimikin on 14. Taide. Jokaisessa huoneessa oli suuria ja näyttäviä teoksia. Rohkeata.

Asuntomessut taide 14 Kouvola 2019

Koko seinä maalattu tauluksi. Mahtava! Todella mukava piristys monien talojen yksiväristen vaaleiden seinien jälkeen. Näyttävä, olematta levoton.

Asuntomessut Kouvola

Senioreille tarkoitettuihin pieniin taloihin oli tuotu väriä esimerkiksi tällä ihanan värisellä nojatuolilla, koristetyynyillä ja viltillä.

Kouvolan asuntomessut taulut

Messuilla oli taidetta esillä myös VisitKouvolan osastolla. Paikallisen taiteilijan Marika Mustasillan töistä tämä viehätti minua.

Marika Mustasilta Kouvolan asuntomessut

Marika Mustasillan nämäkin.

Koirataulu

Tämä sen sijaan on ihan kun meidän Reiskan suusta. Kuva on kyllä hieman väärän rotuinen, mutta se lienee hämäyksen vuoksi.

Kouvolan asuntomessut

Vihreä ja valkoinen toimii aina

Asuntomessut Kouvola

Eräästä talosta löytyi tällainenkin harrastushuone.

Kouvola ASuntomessut

Mielenkiintoinen laattaseinä. Sama sävymaailma pitää kuitenkin tämänkin kirjavuuden sellaisena, ettei se ollenkaan hypi silmille.

Kouvolan asuntomessut kuvia

Eräässä entisessä asunnossa oli fototapettiseinä, jossa oli koko seinän kokoinen New Yorkin iltamaisema. Vihasin sitä, ja se tulikin rapsuteltua pois (millin palasina). Tässä kuitenkin esimerkki siitä, miten fototapettikin voi olla kiehtova ja kaunis.

Asuntomessut Kouvola

Löytyihän sitä vanhaakin kalustetta!

Asuntomessut 2019 Kouvola

Jännä huomata, että seniori-asunnoissa oli eniten väriä. Kuten tässäkin.

Pieniä väripilkahduksia siis löytyi messuilta muitakin, eikä kaikki ollut vain mustaa ja valkoista!

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Joo minustakin tuo eka talon vessa oli upea!
  Samoin kuin nuo taulut, jossain talossa oli vihreää seinää, jes!

   1
 • Essi

  Mun mielestä tuolla Taide-kodissa taas oli turhan levoton tunnelma. Ja suurin osa kodeista sitä perus musta-valkoista, mistä en juuri pidä. Meillä on kotona neutraalit seinät mutta muuten väripilkkuja siellä täällä 🙂 Olisin kaivannut messuilta vielä persoonallisempia koteja.

   1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.