VALIKKO
17.4.2019 08:35

Lakritsa-kermaleivokset, gluteeniton

Lakritsa-kermaleivokset, gluteeniton

Nämä saivat juhlapöydässä kovasti kehuja etenkin aikuisemmalta juhlaväeltä. Löysin ohjeen Arlan sivuilta (klikkaa tästä), mutta ohje oli valtavan suuri. Gluteenittomaksi se oli helppo muokata vaihtamalla pohjan keksit. Ainekset pienensin noin kolmannekseen alkuperäisestä. Pari vaihetta ohjeesta tuntui puuttuvan, joten kirjoitan tähän miten minä nämä tein. En myöskään osannut tehdä ohjeen hienoja kuvioita, joten valuttelin lusikalla mustaa täytettä päälle ristiin rastiin.
Minulla ei ollut mitään virallista vuokaa, vaan käytin tavallista lasivuokaa (22×29 cm).

Pohja:

200 g gluteenittomia kaurakeksejä (jos kaura ei sovi, niin muutkin keksit käyvät)
100 g meijerivoita
0,5 dl hienoa sokeria
Täyte:
6 dl kuohukermaa
200 g meijerivoita
200 g maitorahkaa
2 dl hienoa sokeria
5 liivatelehteä
3/4 rkl raakalakritsijauhetta
3/4 rkl mustaa elintarvikeväriä
Vuoraa vuoka kelmulla ja laita sen pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia.
Murskaa keksit pakastepussissa rullailemalla kaulimella ne hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sokeri ja sula voi. Sekoita tasaiseksi ja taputtele vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 min. Mittaa kulhoon sokeri, voi ja rahka. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää liivatteet kuumaan kermaan ja sekoita hyvin, jotta ne liukenevat tasaisesti. Kaada seos muiden aineiden päälle ja sekoita tasaiseksi. 
Ota toiseen kulhoon 3 dl täytettä. Lisää siihen lakritsajauhe sekä elintarvikeväri ja sekoita hyvin. Kaada puolet seoksesta pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.
Anna täytteen sekä värjätyn täytteen lopun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jolloin ne jo vähän hyytyvät paksummaksi. Kaada valkoinen kermatäyte varovasti vuokaan. Valuta lusikalla mustan täytteen loppu ohuena nauhana ristiin rastiin kermatäytteen päälle. Voit vetää lusikalla kuvioita marmorimaiseksi pinnaksi. 
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa sopiviksi paloiksi.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.