VALIKKO
27.3.2017 12:17

Maaliskuun neulottu Marimekko -tyyny

Maaliskuun neulottu Marimekko -tyyny

Sain (omasta mielestäni) erittäin hyvän idean kaivaa kaikki vanhat jämälangat käyttöön. Niitä on muuten sitten todella paljon. Siis todella, todella paljon. Joka työstä jää aina puoli kerää, joskus kokonaisia keriäkin. Etenkin tällaiselle lankahamsterille. Kyllästyn aina tekemään kymmeniä samanlaisia virkattuja ruutuja tms. ja maailma on täynnä ihania neulemalleja.
Idea on yksinkertainen: 12 kuukautta, 12 tyynyä, 12 itselle uutta mallia ostamatta yhtään uutta lankakerää. Ja myös ne omat inhokkivärit sieltä käyttöön.
Talvella ihailin Marimekko-kuosisia sukkia Facebookin villasukka-ryhmissä. Olen vaan kammonnut aina kuvioneuleita. Ne vetää, kiskoo, pömpöttää tai kirraa, muttei ole koskaan näyttänyt hyvälle ja aina on kohtalona ollut purkaminen tai kesken jäänti. Nyt sitten päätin ottaa härkää sarvista ja kunnolla kuviota kehiin. Etsin ohjeita eri puolilta ja niitä vähän yhdistellen ja muokkaillen sopiville silmukkamäärille alkoi Marimekko-tyyny hahmottua. 
  • Langat:  Novitan 7 veljestä musta ja harmaa, turkoosi Isoveli sekä valkoinen Novita Nalle.
  • Puikkona 3,5 mm 80 cm pyöröpuikko.
  • Silmukoita 144 s. Tämä riittää minun käsialallani noin 40 x 40 cm koristetyynyn päälle.
Aika monta purkamista, ehkä jokunen kirosanakin mutta sain sen valmiiksi! Monta kertaa kävi niin, että huomasin tehneeni jonkun virheen, silmukan väärällä värillä ja taas purkamaan. Ja uudelleen. Ja uudelleen. Lopputulokseen olen kuitenkin niin tyytyväinen, etten enää pelkää kuvioneuletta. Ei siitä tullut ihan lemppariani kylläkään, mutta tehty on!
Tässä kohdin meinasi kirjoneule-kammoista alkaa kauhistuttamaan…

Neulemallit:


Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.