VALIKKO
23.7.2017 10:29

Metsämansikka-vaniljahillo

Metsämansikka-vaniljahillo

Metsämansikkahillo on jotain taivaallista. Metsämansikassa on aivan oma makunsa. Vaikka niiden kerääminen on tavallisia mansikoita moninkertaisesti työläämpää, maku kyllä korvaa sen monikertaisesti. Metsämansikka on myös kiitollinen kasvamaan puutarhassa. Sen siirto onnistuu helposti metsästä puutarhapenkkiin jos saa (maanomistajan luvalla) taimia siirtää jostain. Olen siirtänyt niitä parina vuotena ja puutarhamaassa marjoista tulee suurempia kun metsässä. Ei tietenkään mitään puutarhamansikan kokoisia, mutta selvästi suurempia kun metsän ja pellon laidoilta keräämäni.
Ainekset:

  • 1 kg puhdistettuja metsämansikoita
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 kg Hillosokeria
  • 1tl Dr.Oetker Bourbon Vanilla Paste -tahnaa TAI 1 kpl vaniljatanko

Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kun sokeri on sulanut lisää vanilla paste tai vaniljatanko. Keitä kevyesti kuplien 10-15 minuuttia. Sekoita välillä, jottei hillo pala pohjaan. Anna jäähtyä noin puoli tuntia, sekoita välillä etteivät kaikki marjat ole vain pinnalla. 
Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Hillo jähmettyy lopullisesti noin vuorokauden aikana. Säilytä viileässä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.