VALIKKO
17.1.2019 13:53

Omenahyve – Omena-kaurapaistos on perinteinen jälkiruoka


Omenahyve – Omena-kaurapaistos on perinteinen jälkiruoka

Joskus ihan vanhat hyvät ohjeet vaan on pop. Itse kuitenkin teen tämän yleensä fariinisokerilla. Se antaa hieman erilaista makua muuten perinteiseen ohjeeseen. Hyvää ja helppoa joka tapauksessa. 
*Gluteeniton: Osalle sopivat gluteenittomat kaurahiutaleet. Nämä eivät kuitenkaan käy kaikille, joten asia kannattaa varmistaa*
Ainekset:
  • 3 – 4 isohkoa omenaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 75 g voita (tai margariinia)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl manteli/pähkinärouhetta
  • 1 tl kanelia
Kuori omenat ja leikka ne kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja levittele palaset vuoan pohjalle. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, fariinisokeri, pähkinärouhe ja kaneli. Levitä seos omenan palojen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa ihan sellaisenaan, tai herkuttele vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.