VALIKKO
31.8.2018 16:24

Punaherukkapiirakka, viljattomalla pohjalla

Punaherukkapiirakka, viljattomalla pohjalla

Punaherukan kirpeys saa rinnalleen rahkajugurtin pehmeyden. Pohja on gluteeniton, sillä se on kokonaan viljaton.
Pohja
  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 3,5 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 3-4 dl punaherukoita
  • 250 g rahkajugurttia
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai rouhittua vaniljaa myllystä)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Leivitä voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle esim. nuolijalla. 
Laita marjat pohjan päälle. Sekoita rahkajugurtti, sokeri, kananmuna ja vanilja keskenään ja levitä seos marjojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.