VALIKKO
2.6.2019 10:52

Raparperipiirakka, gluteeniton -helppo, ei tarvitse vatkainta tai yleiskonetta

Raparperipiirakka gluteeniton

Helppo raparperipiirakka

Kun muutimme WillaSarkkoon pihalla oli villiintynyt sireeniaita. Sen pois kaivamista suunnitellessa löysin pienen raparperin alun. Siinä oli yksi pieni, hentoinen lehti. Ajattelin kokeilla sen siirtoa. Kaivoin raasun ylös ja istutin parempaan paikkaan. Nyt tuo raparperi on vuosi vuodelta voimistunut ja tänä vuonna se alkaa hipomaan jo ylituotantoa. Tämä vanha raparperi on käytettävä mahdollisimman pieninä, sillä paksuksi päässeet varret ovat kitkeriä ja puisevia maultaan. Tämän vuoksi tässäkin ohjeessa käytän sormenpaksuisia ja siitä pienempiä varsia. Ohje on vanha, jolla olen tehnyt ennenkin. Jostain syystä tämä luotto-ohjeeni ei ole ennen päätynyt blogiin. Nyt korjataan tämäkin. Tällä ohjeella pohjasta tulee ohut, täytteestä runsas.

Raparperipiirakka, gluteeniton

Vuoka 33 x 22 cm

Pohja:

  • 4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Viljatuotteen vaalea jauhoseos)
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 125 g sulaa voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl soodaa

Täyte:

  • 5-7 dl raparperin paloja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa

Voitele vuoka. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Taikinasta tulee murumainen. Taputtele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Jätä taikinan 1/3 osa vielä kulhoon odottelemaan.

 

Pese ohuet raparperit ja pilko ne pieneksi. Niitä ei tarvitse kuoria. Levitä palaset pohjan päälle.

Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja kardemumma keskenään. Lusikoi raparperien päälle.

Murustele loppu taikina piirakan päälle.

Paista 200 -asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Tarjoa sinällään tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera. Myös vaniljajäätelön kanssa lämmin piirakka on todella herkullista.

Raparperipiirakka helppo

Kommentit

  • L.M.K

    Voisiko tuon sorerimäärän korvata jollain?

     5
    • Jamiela Ruotsalainen

      Jatta tuossa jo ehti vastaamaankin sokerille korvausideoita. Maun mukaan. Oma suosikkini noista on karppisokeri.

       0
  • Nimetön Jatta

    Stevialla, koivusokerilla tai karppisokerilla niin minä teen. Stevian kanssa tarkkana, että ei tule liian makeaa.

     2
  • Vahatipa

    Soodan lisäään vasta kun pinnalle ripotettavan osuuden olen erilleen ottanut. Pistävä maku päälle tulevassa muruseoksessa jos siihen soodaa tulee.

     0
    • Jamiela Ruotsalainen

      Hyvä vinkki! Minusta ei ole ollut kitkerä näinkään. Päälle tuleva muru ei soodaa tarvitse nostatukseen, joten aivan hyvin sen voi tuosta osasta jättää pois.

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.