VALIKKO
12.12.2016 13:04

Roskartelua: Kassi koiranruokapusseista

Roskartelua: Kassi koiranruokapusseista

Roskartelua (Askartelua roskista) jälleen. Kun koira syö kuivaruokaa, kertyy säkkejä tai pusseja joille voisi keksiä jotain jatkokäyttöä…
Tokihan niitä voi käyttää roskapussina tms. mutta jotain hauskempaa ja hyödyllisempää teki mieli niistä tehdä. Kahvipussikassin innostamana aloin kokeilemaan miten sellainen taipuisi ruokapusseista. Pese ja kuivaa säkit huolellisesti, jotteivät nelijalkaiset ystäväsi olisi liian kiinnostuneita kassistasi.
Leikkaa säkit noin 8 cm leveiksi suikaleiksi. Jos käytät pienempiä pusseja tai haluat suuren kassin, voit liittää suikaleita toisiinsa siksakilla ommellen. Käännä suikaleen molemmat reunat keskustaan, taita keskeltäkahtia ja ompele reunasta siksakilla kiinni.
Pujottele suikaleita ristikkäin kunnes pohja on halutun kokoinen.
Taita ylösnousevat suikaileet ensin napakasti, jotta niihin tulee taite, ja nosta sitten reunat ylös.
Omasta mielestäni oli helpointa ensin ommella nauhat sopivan kokoisiksi renkaiksi, ja pujotella renkaat paikalleen. Näin kassin leveys pysyy tasaisena. Jatka kerroksia kunnes kassi on haluautun korkuinen ja pujota viimeiseen kerrokseen kaksi nauhaa päällekkäin. Näin saat taiteltua ylimääräiset suikaleet joka toisen sisäpuolelle ja joka toisen ulkopuolelle. Leikkaa ylimääräiset päät pois.
Kassin sankojen tekoon voi suikaleen sisälle pujottaa esim. pakettien päällä käytettävää muovinauhaa vahvikkeeksi.
Pujottele kahvat paikalleen ja ompele lenkiksi kassin pohjan alla. Näin kassi kestää enemmän painoa.
Nyt kassi on valmis ja ruokasäkit saavat uuden elämän. 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.