VALIKKO
25.10.2017 13:27

Samettipiirakka, gluteeniton

Samettipiirakka, gluteeniton

Tämä piirakka saa nimensä samettisesta täytteestä, joka suorastaan sulaa suussa. Samettipiirakasta taisikin tulla uusi lempiohjeeni, sillä sitä voi helposti muunnella ja yhtäkkiä siitä onkin kymmeniä eri variaatioita jo mielessäni!
Pidän muutenkin tällaisista helposti muokattavista perusohjeista. Niitä voi muunnella aina oman maun, syöjien tai jääkaapin sisällön mukaan. Jos ei tarvitse gluteenitonta, niin ohjeen jauhot voi korvata vehnäjauhoilla. Myös gluteenittomista jauhoista tähän käyvät monenlaiset jauhoseokset niin puuterimaiset kun hieman karkeammatkin. Laktoosittoman saat helposti kun vaihdat margariinin, kermaviilin, kerman ja rahkan laktoosittomiin.
Ohjeessa käyttämäni jugurttirahka tuo pehmeyttä ja keveämpää makua kun tavallinen maitorahka. Sen tilalle käy kuitenkin tavallinen rahka. Vaihtelua saa myös maustetulla rahkalla. Hillona käytin tällä kertaa mangohilloa, mutta ihan yhtä hyvin voisi käyttää vaikka mansikka-, vadelma- tai omenahilloa. Mikä onkaan sinun lempiyhdistelmäsi?
Tämä ohjeeni on julkaistu myös Keskiviikko-lehdessä 25.10.2017.
Pohja:

  • 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 1 dl mangohilloa
  • 250 g (1 prk) jugurttirahkaa
  • 200 g (1 prk) kermaviiliä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl sitruunamehua

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä hillo pohjan päälle. Jos hillo on kovin paksua, lämmitä sitä minuutin verran mikrossa sulatusteholla niin levittäminen on helpompaa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakan päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.