VALIKKO
22.8.2017 11:20

Sytykesipsit koristeellisempana versiona

Sytykesipsit koristeellisempana versiona

Olen sytykesipsejä tehnyt ennenkin perusversiona (Klikkaa tästä ohjeeseen) mutta tällä kertaa halusin tehdä vähän mukavamman näköisiä. Olen kerännyt talteen erinäisiä servettejä, kun pakkauksesta jää aina jokunen käyttämättä. WillaSarkossa on puulämmitys ja lisäksi takka, leivinuuni, puuhella ja puukiuas, joten sytytettävää riittää. Nämä sipsit olen todennut käteviksi, kun eivät ole turhan isoja. Lisäksi nämä ovat nopeita tehdä, eikä materiaalitkaan paljon maksa. Vanulapuksi käyvät ihan lähikaupan halvimmat. Nämä taisivat maksaa 0,89 € 120 kpl, eli noin 0,007 € kpl.
Tee näin:
Ylempänä mainitussa linkissä ohjeet kuvallisinakin, joten en sen suuremmin tässä nyt kuvannut. Sulata kynttilänjämät kattilassa tai vesihauteessa. Leikkaa serveteistä vanulapun kokoisia ja muotoisia paloja. Esim. perus kahviservetistä tuli 16 kpl. Laita servinpala vanulapun päälle ja kasta pihdeillä sulassa kynttilämassassa. Aseta kuivumaan esim. leivinpaperin päälle. Muutaman minuutin kuivuttuaan ne voi jo pinota vähän tiiviimmin. Näin saa kunnon sarjatuotannon käyntiin. Minä tein kerralla pari pötköä vanulappuja, eli 240 kpl. 

Käyttövinkki: Repäise sipsi noin puoliväliin asti, näin se on helpompi sytyttää.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.