VALIKKO
21.8.2018 16:16

Sytyketötteröt eli sytyketuutit munakennoista


Sytyketötteröt eli sytyketuutit munakennoista

Sytyketötteröt (tai sytyketuutti) on sytykeruusu eri tavalla. Korkeammalla tötteröllä se näyttää jätskitötterölle, matalampi enemmän kukkaselta. Riippuu aivan munakennojen muodosta. Ja mielikuvituksesta.
WillaSarkon takka, leivinuuni, puuhella, -sauna ja pannuhuoneen puukattila pitävät huolen, että sytykkeitä kuluu vuodessa paljon. Olen aiemmin tehnyt sytykesipsejä (klikkaa tästä ohjeeseen), mutta tänä syksynä ajattelin käyttää materiaalina vielä enemmän jätettä. Sitähän munakennotkin ovat. Kynttilöitä en koskaan osta sytykkeitä varten, vaan kerään tuttaviltakin kynttilöiden jämät joita sulattelen. 
Katso tästä muut sytykkeeni: klikkaa tästä
Tötteröitä varten tarvitset munakennoja ja talous- tai vessapaperia. Lisäksi kynttilöistä, sulatuskattilan (tai astian vesihauteeseen) ja pihdit. Minulla on sulatuksia varten oma kattila, joka on poistettu ruokakäytöstä. Pihteinä toimivat koiran muotoilemat muoviset keittiöpihdit. 
*Muistathan, että sula kynttilämassa on polttavaa. Se voi myös syttyä palamaan, joten varoivaisuutta ja mietoa lämmitystä. Ja sammutuspeitto käden ulottuville*
Irrota munakennosta keskitötteröt
Rypistä talouspaperia (tai vessapaperia) pala ja paina se tötterön keskelle.Kasta tötterö pihtien avulla sulaan kynttilämassaan, anna enimmän sulan massan valua kattilaan takaisin ja aseta tötterö talouspaperin päälle kuivumaan. Matalamman mallisesta tötteröstä tulee enemmän kukan näköinen, korkea muistuttaa enemmän jätskiä.Älä heitä munakennon reunoja pois. Revi ne suikaleiksi ja kierrä rullalle. Kasta kynttilämassassa ja anna kuivua. Nopeita, helppoja sytykkeitä tulee kasa lisää helposti.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.