VALIKKO
25.6.2018 12:00

Virkattu tiskirätti/siivousliina 2 värillä


Virkattu tiskirätti/siivousliina 2 värillä

Nopeasti ja helposti valmistuvat nopeasti liinat sopivat tiskirätiksi tai siivousliinaksi. Kestävät liinat voi pestä koneessa langan ohjeen mukaan. Tähän sopivat bambu-, puuvilla tai vaikka pellavalangat. 
Lankana käytetty Hjertegarn Blend Bamboo. Käytin jämälankoja, mutta menekki noin suunnilleen 25 g vihreä ja 10 g ruskea.
Virkkuukoukku 5 mm 
Virkkaa 42 ketjusilmukkaa

Kerros 1. Tee pylväs koukusta laskien kolmanteen silmukkaan ja sen jälkeen yksi pylväs jokaiseen silmukkaan.Kerros 2. Vaihda väri. Tee 2 ketjusilmukkaa, hyppää kahden silmukan yli ja tee 1 kiinteä silmukka alemman kerroksen silmukan molempien reunojen ympäri. Toista kerros loppuun.Vaihda väri. Tee 3 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä ensimmäiseen ruskeaan ketjusilmukkakaareen. Tee pylväät koukkaamalla lanka kaaren ympäri. Tee 3 pylvästä jokaiseen kaareen kerros loppuun.


Kerros 4. Sama kuin kerros 2. mutta koukkaa lanka pylväsryhmien välistä.
Toista kerroksia 3 & 4 kunnes liina on halutun korkuinen. Päättele.


Vinkki laiskoille päättelijöille (kuten minäkin). Solmi langan päät umpisolmulla ja virkkaa langanpäät silmukoiden sisälle. Katkaise langan päät. Tässä on riskinä se, että päät jonkun konepesun jälkeen luistavat silmukoiden alta, mutta hyvin ne minulla on kestäneet.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.